Αθλητισμός

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον Τάκη Τσουκαλά! Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Ξένη Δημητρίου

Μετά το σάλο που ξέσπασε με την ρατσιστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά στον μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Θανάση Αντετοκούνμπο, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σκοπός είναι να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου. Για την υπόθεση έχουν κατατεθεί και μηνύσεις, αλλά και αναφορές από το ΕΣΡ και τη Γ.Γ.Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχετικές αναρτήσεις καταδίκης της φράσης του Τάκη Τσουκαλά (σ.σ είχε αποκαλέσει τον μπασκετμπολίστα «πίθηκο») στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν πραγματοποιήσει ο αδερφός του Θανάση Αντετοκούνμπο και μπασκετμπολίστας των Milwaukee Bucks, Γιάννης Αντετοκούμπο, αλλά και ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...