Βόρεια Ήπειρος

«Παιχνίδια» με τη σορό του Κατσίφα από τους Αλβανούς: Αρνούνται την παράδοση στην οικογένειά του - Τα Τίρανα χλευάζουν, το Μαξίμου κοιμάται

Οι Αλβανοί αρνούνται την παράδοση της σορού του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του, λόγω γραφειοκρατίας υποτίθεται, αναγκάζοντας τον πατέρα του να μεταβεί στα Τίρανα για να υπογράψει μια σειρά από έγγραφα.

Στην ουσία, οι Αλβανοί, κερδίζουν χρόνο για την επιχείρηση συγκάλυψη της εν ψυχρώ δολοφονίας του Έλληνα, εμπαίζοντας την οικογένεια του Κατσίφα, που μέσα στο πένθος της αναζητά απαντήσεις.

Την στιγμή που η Αλβανική κυβέρνηση και οι Αλβανικές αρχές χλευάζουν την οικογένεια και τη μνήμη του εθνομάρτυρα, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει αδρανής, δείχνοντας την απόλυτη έλλειψη σεβασμού στη μνήμη ενός Έλληνα, στην οικογένειά του αλλά και ολόκληρο το έθνος, για το οποίο ο Κατσίφας έπεσε.

Να υπάρξει άμεση παρέμβαση από την ελληνική κυβέρνηση και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες κινήσεις για τη διαλεύκανση του εγκλήματος, με ότι διπλωματικές ή άλλες κινήσεις συνεπάγοντα απέναντι στο αλβανικό κράτος.

Εμπαίζουν την οικογένεια Κατσίφα οι αλβανικές Αρχές με τη σορό του 35χρονου ομογενούς. Ενώ αρχικά υπήρξε η πληροφορία πως σήμερα η σορός θα παραδιδόταν στους οικείους, οι εισαγγελικές Αρχές στα Τίρανα ζητούν από τον πατέρα του θύματος, Ιωάννη Κατσίφα, να μεταβεί στην αλβανική πρωτεύουσα προκειμένου να υπογράψει μια σειρά από έγγραφα αγνώστου περιεχομένου.

Ολα αυτά, μάλιστα, ενώ τη Δευτέρα οι αλβανικές αρχές καλούσαν την οικογένεια να παραλάβει τη σορό και στη συνέχεια υπαναχώρησαν επικαλούμενες τη διεξαγωγή δεύτερης, ανεξάρτητης, έρευνας.

Εμφανής είναι πλέον ο φόβος που εκφράζεται, για συγκάλυψη της εκτέλεσης Κατσίφα από τις αλβανικές Αρχές οι οποίες ουσιαστικά εκβιάζουν με γραφειοκρατικά τερτίπια, την οικογένεια και ουσιαστικά την Ελλάδα.

Ουσιαστικά οι αλβανικές Αρχές επιδιώκουν να δεχτεί η οικογένεια και μαζί η Ελλάδα, την δική της επίσημη εκδοχή για τη δολοφονία Κατσίφα.

Τα Τίρανα "ποντάρουν" στην κούραση και εξάντληση της οικογένειας, πιστεύοντας πως στο τέλος θα δεχτεί τις "υποδείξεις" των εισαγγελικών Αρχών, ώστε να παραλάβει τον νεκρό και να τον κηδεύσει.

Νωρίτερα, την ανάγκη της πλήρους διαλεύκανσης των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία, είχε ζητήσει ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου Ευθύμης Ναυρίδης, ο οποίος μετέβη σήμερα στον προϊστάμενο της Eισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ναυρίδης, η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου ανέφερε: «Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η Eισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ