Αρχείο

Παιδικά βιβλία: Τα παιδιά γίνονται πρωταγωνιστές στις ιστορίες τους (Εικόνες)

Η MyBookHeroes σχεδιάζει προσωποποιημένα βιβλία με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Είχα δει αρκετές φορές προσωποποιημένα βιβλία, τετράδια, αντικείμενα… μέχρι που βρήκα κάτι νέο που «πάει» ένα βήμα παραπέρα. Η ομάδα MyBookHeroes σχεδιάζει και εκτυπώνει βιβλία με ήρωα τους δικούς μας μικρούς πρωταγωνιστές, τα οποία έχουν ως στόχο την ενίσχυση των ικανοτήτων και της αυτοεκτίμησης των παιδιών κι αποτελούν χρήσιμα εργαλεία, μέσα από τα οποία το παιδί μπορεί να ανακαλύψει τον ήρωα που κρύβεται μέσα του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Μαρία είναι η μητέρα που εμπνεύστηκε τα βιβλία μετά από μια τρελή «ιδέα» της 5χρονης κόρης της. Ζήτησε το κοριτσάκι, να της φέρει ο Αη Βασίλης ένα βιβλίο που να μιλάει για την ίδια κι αυτή η ευχή ήταν η αιτία της παραγωγής του πρώτου προσωποποιημένου βιβλίου. Το «πείραμα» εντυπωσίασε τους γονείς που συνειδητοποίησαν τη δύναμη που έχει ένα τέτοιο βιβλίο και την αποτελεσματικότητα με την οποία μπορεί να περάσει θετικά μηνύματα σε μια παιδική ψυχή.

Έτσι, η ομάδα μεγάλωσε, ενισχύθηκε από πολλούς παθιασμένους ανθρώπους με έντονο υπόβαθρο στο σχεδιασμό, τη γραφή, την τεχνολογία και την ψυχολογία κι εστίασε στη δημιουργία βιβλίων με εκπαιδευτικό περιεχόμενο και με μηνύματα που ενισχύουν τις ικανότητες και την αυτοεκτίμηση των παιδιών με την τοποθέτηση των ιδίων ως κεντρικό ήρωα.

Τα βιβλία έχουν τον Πλάτωνα το Πάντα, τη Λίνα την Αλεπού και την Κορνηλία το Λαγουδάκι, που είναι «Πιθανώς η πιο Απίθανη Ομάδα». Μαζί τους τα δικά μας παιδιά οδηγούνται σε φανταστικές περιπέτειες όπου θα μάθουν πώς να αναπτύξουν θάρρος, να δείξουν επιμονή και να αποκτήσουν πολλές πολύτιμες δεξιότητες ζωής.

«Η εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας είναι αυτή που μας δίνει αυτοπεποίθηση. Και η αυτοπεποίθηση είναι κομβικής σημασίας για την επίλυση και ακόμα και την αποφυγή πολλών προβλημάτων στην ενήλικη ζωή μας, όπως το άγχος, η κατάθλιψη, ακόμα και η κακομεταχείριση από τρίτους», εξηγεί η Μαρία Λαβίθη, επικεφαλής της κυπριακής startup που σχεδιάζει, εκτυπώνει και αποστέλλει τα προσωποποιημένα βιβλία MyBookHeroes σε όλο τον κόσμο. «Λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα από γονείς που μας επισημαίνουν πόσο τους έχουν βοηθήσει τα βιβλία αυτά στο να συζητήσουν και να προσεγγίσουν σημαντικά θέματα με τα παιδιά τους, όπως η αποδοχή, το κουράγιο… Αυτό όμως που μας δίνει περισσότερη σιγουριά για το καλό που προσφέρουμε είναι ότι πολλά παιδιά καταφέρνουν να ξεπερνούν τους φόβους τους και να κάνουν νέους φίλους», δηλώνει ο Daniel Howard, επικεφαλής του δημιουργικού και της εικονογράφησης στην MyBook Heroes. «Πιστεύουμε ότι το κάθε παιδί πρέπει να είναι ο ήρωας της ζωής του και ότι οι ιστορίες για «καληνύχτα» μπορούν να γίνουν αφορμή για μια πραγματική θετική αλλαγή στη ζωή μας», υπογραμμίζει η Μαρία.

Μπορείτε να δείτε το πρώτο βιβλίο “Ανακαλύψτε τον Αρχηγό Μέσα σου” και το δεύτερο “Ανακάλυψε το Θάρρος Μέσα σου” στην ιστοσελίδα MyBookHeroes. Προσαρμόζετε τα βιβλία τοποθετώντας τη φιγούρα που είναι πιο κοντά στην εμφάνιση του παιδιού και το όνομά του, και η παράδοση του βιβλίου πραγματοποιείται δωρεάν και για διεθνείς προορισμούς. «Αρκετά εύχρηστη πλατφόρμα για καθέναν, ελπίζουμε τα βιβλία μας να ξυπνούν τον ήρωα που το κάθε παιδί κρύβει μέσα του!», εύχεται όλη η ομάδα κι εμείς οι γονείς το ίδιο!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ