Αθλητισμός

«Πέσιμο» Άγγελου σε Σκίμπε - Έτσι «καθαρίζει» αυτόν και ένα μεγάλο όνομα - Ψήνεται επιστροφή-βόμβα

Εμφανώς βελτιωμένη εμφανίστηκε η Εθνική ομάδα απέναντι στη Φινλανδία στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον «γαλανόλευκο» πάγκο. Η Ελλάδα πήρε τη νίκη (1-0), η οποία δεν ήταν αρκετή για να τη κρατήσει ζωντανή στη μάχη της πρώτης θέσης, ωστόσο σίγουρα παρουσίασε πολύ καλύτερη εικόνα από τα προηγούμενα ματς.

Οι διεθνείς είχνα περισσότερη διάθεση, το πάλεψαν όσο μπορούσαν και έβγαλαν στο γήπεδο αρκετό πάθος, κάτι που έλειπε στην εποχή του Μίκαελ Σκίμπε. Σαφώς δεν έφτασαν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα στο επιθυμητό επίπεδο, ούτε… έβγαλαν μάτια με την απόδοσή τους, αλλά δεδομένα δεν είχαν την αποκαρδιωτική εμφάνιση άλλων αγώνων.

Κάτι που, βεβαίως, πιστώνεται στον νέο προπονητή, ο οποίος δεν πρόλαβε να αλλάξει πολλά πράγματα στο τακτικό κομμάτι, ωστόσο δούλεψε απ’ ότι φάνηκε πολύ στον τομέα της ψυχολογίας. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε κι από τις δηλώσεις των διεθνών μετά το ματς, όταν οι περισσότεροι έκαναν λόγο για νέο κλίμα και τόνισαν πως ο σκοπός είναι να γίνουν μια οικογένεια, απαραίτητη προϋπόθεση για να επιστρέψει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις μεγάλες επιτυχίες.

Πάντως, ο Άγγελος Αναστασιάδης αναμένεται το επόμενο διάστημα να αλλάξει πράγματα και στο αγωνιστικό κομμάτι. Η ατάκα του, άλλωστε, χθες ότι «με τον Αναστασιάδη τα θα τα δείτε όλα», ήταν πολύ χαρακτηριστική, ενώ προανήγγειλε πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα ενόψει του αγώνα με την Εσθονία την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός σκέφτεται πολύ σοβαρά να εγκαταλείψει τον σχηματισμό με τα τρία «δεκάρια» (Πέλκα, Μάνταλο, Φορτούνη), κάτι που χρησιμοποίησε χθες, όπως είχε καθιερώσει ο προκάτοχός του. Είναι, πλέον, φανερό ότι η συγκεκριμένη διάταξη δε δουλεύει καλά λειτουργικά για την Εθνική και ο Άγγελος Αναστασιάδης σκοπεύει να την εγκαταλείψει. Κάτι που σημαίνει, βεβαίως, πως ένα από τα παραπάνω ονόματα θα μείνει εκτός αρχικών πλάνων.

Όσον αφορά το θέμα της έδρας, σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δε θέλησε να «ψηφίσει» χθες δημόσια, ωστόσο τόνισε ξεκάθαρα ότι το θέμα του γηπέδου που θα αγωνίζεται η Εθνική παίζει μεγάλο ρόλο, ανάλογα και με τους αντιπάλους που θα βρει μπροστά της η «γαλανόλευκη». Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι διεθνείς θέλουν την επιστροφή της ομάδας στο «Καραϊσκάκης» κι αυτό μπορεί να παίξει το ρόλο του.

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...