Κόσμος

Ο Τσίπρας διδάσκει «kolotoumba» στους Ιταλούς: «Αν σκέφτεστε να αποχωρήσετε από το ευρώ, τότε... καλή τύχη»

Στις συμβουλές που έδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας σε προσωπικότητες της ιταλικής πολιτικής σκηνής, ώστε η Ρώμη να δεχθεί τους κανόνες της Ευρωζώνης και να μην επαναλάβει τα δικά του λάθη με την «περήφανη διαπραγμάτευση» του 2015, αναφέρεται σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός «προσέγγισε προσφάτως προσωπικότητες στην Ιταλία, επειδή ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε να δώσει κάποιες δικαιολογίες ή έστω εξηγήσεις και μια συμβουλή».

Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα, η δικαιολογία του Αλέξη Τσίπρα αφορούσε στην απραξία της Ελλάδας, η οποία δεν βοήθησε σε καμία περίπτωση τη Ρώμη στη διαμάχη της με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό.

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, καθώς θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλούσε υποψίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. «Στη συνέχεια ο Τσίπρας, έχοντας τις μνήμες της υποχώρησής του τον Ιούλιο του 2015, έχοντας ήδη επιβάλει capital controls στους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις για να αποφύγει την κατάρρευση, έδωσε και μια συμβουλή στην Ιταλία. Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα (!)».

Σύμφωνα μάλιστα με την Corriere della Sera ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υπογράμμισε προς τους Ιταλούς συνομιλητές του, ότι «αν έχετε μια άλλη ιδέα, όπως την αποχώρησή σας από το ευρώ, τότε... καλή τύχη».

«Δεν χρειάζεται η εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβουμε ότι αυτό είναι που χρειάζεται όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη η χώρα», αναφέρει στη συνέχεια το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η πραγματική διαπραγμάτευση δεν γίνεται ανάμεσα σε Ρώμη και Βρυξέλλες, όπως δεν έγινε και ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες, αλλά ανάμεσα στις ιταλικές διεκδικήσεις και την πραγματική οικονομία.

«Είναι αυτό που εννοεί ο Τσίπρας όταν καλεί τους Ιταλούς να αλλάξουν πορεία για να αποφύγουμε να το πράξουμε από ανάγκη όταν θα έχουν επέλθει βαρύτατες ζημίες στην ιταλική οικονομία», αναφέρει η Corriere della Sera, θυμίζοντας το κόστος στην ελληνική οικονομία από τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης