Ρωσία

Ο Πούτιν «θα στηρίξει ειρηνική συμφωνία» ανάμεσα σε Κόσοβο και Σερβία

Διαβεβαιώσεις πως η Ρωσία θα στηρίξει τυχόν ειρηνική συμφωνία για την επίλυση των διαφορών ανάμεσα στο Κόσοβο και στην Σερβία φέρεται να έδωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σε αυτό το θέμα, ο πρόεδρος Πούτιν ήταν σαφής: Εάν πετύχετε ειρηνική συμφωνία η Ρωσία θα την υποστηρίξει’», έγραψε ο κοσοβάρος πρόεδρος Χασίμ Χάτσι στο Facebook, μετά από σύντομη συνάντηση με τον κ. Πούτιν στο Παρίσι.

Έως τώρα δεν υπάρχει τοποθέτηση από το Κρεμλίνο όσον αφορά τις συνομιλίες των δύο ηγετών.

Οι επαφές στο Παρίσι ήταν η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον κ. Θάτσι και τον κ. Πούτιν, με δεδομένο ότι η Ρωσία είναι παραδοσιακά ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Σερβίας στην διεθνή σκηνή και δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

Τους τελευταίους μήνες Πρίστινα και Βελιγράδι έχουν εκπονήσει προσχέδιο που προβλέπει «διόρθωση» των μεταξύ τους συνόρων και ανταλλαγή εδαφών.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, το προσχέδιο προβλέπει πως η Σερβία θα πάρει εδάφη στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο όπου υπάρχει μεγάλος σερβικός πληθυσμός και το Κόσοβο θα λάβει τμήμα της κοιλάδας του Πρέσεβο.

Η εν λόγω στρατηγική υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Θάτσι δεν διευκρίνισε εάν παρουσίασε στον κ. Πούτιν συγκεκριμένα το σχέδιο ανταλλαγής εδαφών ή εάν έγινε γενικότερη συζήτηση.

Με πληροφορίες από skai

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...