Πολιτική

Ο Ελληνικός λαός μίλησε: Κατηγορηματικό «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών - Έρευνα-εφιάλτης για τον ΣΥΡΙΖΑ - Βλέπει και αδιαφορεί το Μαξίμου

Ξεκάθαρη είναι η θέση του Ελληνικού λαού, τόσο για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και για άλλα μείζονα θέματα της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας. Είναι προφανές πλέον ότι η κυβέρνηση δεν έχει θέση στην ηγεσία της χώρας, γεγονός που το Μαξίμου γνωρίζει, ωστόσο αδιαφορεί γι' αυτό.

Ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, που αφορά τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Όπως αποδεικνύεται οι πολίτες είναι εξαιρετικά αρνητικοί στην συμφωνία των Πρεσπών σε ποσοστό της τάξης του 65% έναντι μόλις 17% που τάσσεται υπέρ. Ενα 5% αναφέρει ότι δεν τον αφορά.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, βλέπει την δημοτικότητά του να παίρνει την κατιούσα, καθώς αρνητική την κρίνει το 60% και ένα 32% θετική.

Επίσης η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα δείχνει αρνητική καθώς το 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.

Σε χειρότερο σημείο με πέρσι είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας σύμφωνα με το 52%. Στο ίδιο ερώτημα το 44% εκτιμά ότι έχουν παραμείνει ίδιες, ενώ ένα μόλις 2% απαντά ότι έχουν καλυτερέψει.

Στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τον Αμερικανό πρέσβη» στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, το 29% των ερωτηθέντων απαντά θετική, ενώ το 31% απαντά αρνητική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ