Πολιτική

Ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους στην προεκλογική εκστρατεία των ΑΝΕΛ - Καμμένος: «Θα ακολουθήσουμε την Εκκλησία σε ότι αποφασίσει» - «Κυνηγάει» ψήφους

Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία των ΑΝΕΛ, καθώς ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ πως το κόμμα τάσσεται με την Εκκλησία σε ότι και αν αποφασίσει για το θέμα.

Κατά πάγια τακτική, ο Καμμένος δίνει υποσχέσεις με σκοπό την εξασφάλιση ψήφων, ενώ παράλληλα είναι πλήρως αναξιόπιστος, και ενώ τα αντιχριστιανικά μέτρα και οι προτάσεις της συγκυβέρνησης πέρασαν άνετα από τη Βουλή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της Εκκλησίας, ενώ σε σχέση με το προτεινόμενο «πλαφόν» στην βουλευτική θητεία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το όριο των τριών θητειών για κάθε βουλευτή.

Καμμένος στην ΚΟ ΑΝΕΛ: Καταψηφίζουμε, αποσύρουμε υπουργούς και συνεχίζουμε

Σαφή γραμμή για την στάση των ΑΝΕΛ μετά τη συμφωνία των Πρεσπών έδωσε ο Πάνος Καμμένος στους βουλευτές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από την οποία απουσίαζαν Κουντουρά και Κουίκ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα που δήλωσε χθες στον Alpha ότι ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η «γραμμή» Καμμένου ήταν: Καταψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, αποσύρουμε τους υπουργούς μας και συνεχίζουμε.

Στην συνεδρίαση, συζητήθηκαν και οι προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σύμφωνα με πηγές από τους ΑΝΕΛ, οι προτάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα και θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Από τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ απουσίαζαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που βρίσκεται στο Λονδίνο -με αφορμή την έκθεση τουρισμού WTM- και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που είναι στην Κένυα για την προετοιμασία επιχειρηματικής αποστολής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...