Κυβέρνηση

Ο Δήμτσας «Δούρειος Ίππος» του Τσίπρα στο Άγιο Όρος - Ανεπιθύμητος ο πρωθυπουργός

Ο ΔΗΜΤΣΑΣ «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Μεγάλες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις γίνονται τις τελευταίες μέρες για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος, όπως μας πληροφορούν Αγιορείτες Πατέρες.

Το Μαξίμου αποφάσισε να μετριάσει το αντιεκκλησιαστικό προφίλ του πρωθυπουργού, ετοιμάζοντας μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος. Το εγχείρημα ανέλαβε να προωθήσει ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Κώστας Δήμτσας. Φαίνεται ότι πρέπει να ξεπληρώσει το γραμμάτιο του διορισμού του, παρά το ότι εξακολουθεί να είναι "persona non grata" για το Πατριαρχείο.

Κάλεσε λοιπόν μια επιτροπή Αγιορειτών στο Μαξίμου, για να συζητήσουν τα θέματα του Αγίου Όρους. Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με την παρουσία του ΥΦΥΠΕΞ κ. Μπόλαρη και του κ. Δήμτσα, ζητήθηκε από τους Αγιορείτες να καλέσουν τον πρωθυπουργό στο Άγιον Όρος. Οι πατέρες ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, πράγμα που επιβεβαιώθηκε στη Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας, όπου πολλοί Αντιπρόσωποι Ιερών Μονών κατέθεσαν τις αντιρρήσεις τους και δήλωσαν ότι δεν θα παραστούν στην υποδοχή του πρωθυπουργού. Τονίσθηκαν μάλιστα οι πρόσφατες αντιδράσεις του Αγίου Όρους στο θέμα της «ταυτότητας φύλου», του μαθήματος των θρησκευτικών, του «μακεδονικού», και άλλων.

Η μόνη διέξοδος είναι να επισκευθεί το Άγιον Όρος υπηρεσιακά, όπως είναι δικαίωμα του κάθε Έλληνα Πρωθυπουργού. Στην περίπτωση αυτή το πρόβλημα είναι η αδυναμία του πρωθυπουργού να παρευρεθεί σε θρησκευτικές τελετές και να στεναχωρήσει το αριστερό του ακροατήριο. Ο κ. Δήμτσας, ως γνώστης από χρόνια των εκκλησιαστικών θεμάτων, ανέλαβε να ετοιμάσει μια «πολιτική υποδοχή» στο ’γιον Όρος, στα πρότυπα αντίστοιχων τελετών όπως της «πολιτικής κηδείας». Μέχρι και το νέο κτίριο της Πολιτικής Διοίκησης στις Καρυές προσπαθεί άρον-άρον να ολοκληρώσει, όπως φαίνεται σε πρόσφατη φωτογραφία, για να βρει κάτι να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόσφατα ο Δήμτσας επισκέφθηκε ιδιωτικά το Άγιον Όρος μαζί με τον αδελφό του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσίπρα για να προετοιμάσει το έδαφος.

Αφού «τακτοποίησε» τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Αρχιεπίσκοπο, φαίνεται ότι θέλει να εκθέσει και το Άγιον Όρος στα μάτια των πιστών, δίνοντας μάλιστα σαν άλλος «δούρειος ίππος» ένα σωρό υποσχέσεις στους Αγιορείτες. Οι Αγιορείτες όμως, όπως πληροφορούμαστε, ετοιμάζονται να μιλήσουν με σκληρή γλώσσα στον πρωθυπουργό, αν τελικά πραγματοποιήσει δικαιωματικά την επίσκεψη.

Θα έχουμε ακόμα ένα φιάσκο της Κυβέρνησης μετά την «ιστορική συμφωνία» με την Εκκλησία της Ελλάδας;

Το ερώτημα είναι γιατί δεν αφήνουν το Άγιον Όρος έξω από τα προεκλογικά παιχνίδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ