ΗΠΑ

Ομοφυλόφιλοι και μουσουλμάνες εκλέχθηκαν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Η πολιτεία του Κολοράντο εξέλεξε σήμερα τον δημοκρατικό Τζάρεντ Πόλις, έναν δηλωμένο ομοφυλόφιλο,κυβερνήτη στις ενδιάμεσες εκλογές, για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα ABC και NBC.

Ο Τζάρεντ Πόλις, ο οποίος εξελέγη το 2008 στην Βουλή των Αντιπροσώπων, επικράτησε του ρεπουμπλικανού Ουόλκερ Στέιπλτον.

Το 2015, η Κέιτ Μπράουν ήταν η πρώτη αμφιφυλόφιλη κυβερνήτης στην ιστορία των ΗΠΑ και εξελέγη στην πολιτεία του Όρεγκον.

Η πρώτη ιθαγενής στην ιστορία των ΗΠΑ στο Κογκρέσο

Η Δημοκρατική βουλευτής Σαρίς Ντέιβιντς έγινε η πρώτη ιθαγενής στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη στο αμερικανικό Κογκρέσο, κατά εκτιμήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Δικηγόρος, λάτρης των πολεμικών τεχνών και ομοφυλόφιλη, η Ντέιβιντς κατάφερε να κερδίσει σε ένα προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, στο Κάνσας, τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Γιόντερ, κατά τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων ABC News και NBC.

Οι πρώτες μουσουλμάνες στο Κογκρέσο

Η Ιλχάν Όμαρ και η Ρασίντα Τλάιμπ έγιναν την Τρίτη οι πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Οι δύο Δημοκρατικές πολιτικοί ήταν υποψήφιες στη Μινεσότα και στο Μίσιγκαν, αντίστοιχα. «Τα καταφέραμε μαζί. Ευχαριστώ!», ανέφερε μέσω Twitter η Όμαρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία.

Ενώ η Τλάιμπ, γεννημένη στο Ντιτρόιτ από παλαιστίνιους γονείς, της απάντησε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης: «Ανυπομονώ να καθίσω δίπλα σου (στα έδρανα της Βουλής). Ινσαλάχ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...