Περιβάλλον

Οι μυστηριώδεις ήχοι από το βαθύτερο σημείο του ωκεανού που θα στοιχειώσουν τα όνειρα σας


Η Τάφρος των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο της θάλασσας στον κόσμο, το οποίο αγγίζει τα 11.000 μέτρα και βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το να ακούς το πως είναι να βρίσκεσαι 11.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι κάτι που σίγουρα προκαλεί ανατριχίλα. Στο παρακάτω ηχητικό ακούγονται ήχοι από την Τάφρο των Μαριανών και είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να καταγράψουν κάτι τέτοιο. Ήχοι μυστηριώδεις από τα βάθη της «αβύσσου».

Όπως μεταδίδει η Independent, ο ωκεανογράφος Bob Dziak της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, ανέφερε στο Gizmodo, ότι πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για την συγκεκριμένη τάφρο και καθώς το φως του ηλίου δεν φτάνει εκεί τότε τα ηχητικά κύματα είναι ίσως πιο εύκολο να δημιουργήσουν μια εικόνα για τι επικρατεί εκεί κάτω.

Η ομάδα του Dziak σχεδίασε, σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα όργανο καταγραφής, το οποίο ήταν σε θέση να καταγράψει τα ηχητικά δεδομένα. Το συγκεκριμένο όργανο παρέμεινε για 23 ημέρες στο βυθό της τάφρου και στη συνέχεια ήρθε στην επιφάνεια.

Ακούστε το ηχητικό:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ