Κόσμος

Οι Κούρδοι «παίρνουν τα μέτρα» των Τούρκων: Drone-καμικάζι θα «θερίζουν» τουρκικές πόλεις - Από βάσεις στη Β. Συρία παρακολουθούν οι ΗΠΑ

Τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν νυχθημερόν οι Αμερικανοί από τις βάσεις τους στην Β.Συρία, προκαλώντας οργή στο παλάτι του Ερντογάν για τις προθέσεις της Ουάσιγκτον.    

Οι Αμερικανοί από τις βάσεις που έχουν δημιουργήσει στην Βόρεια Συρία παρακολουθούν τα πάντα όσον αφορά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα της Τουρκίας, καταγράφοντας κάθε κίνηση τους, αποδεικνύοντας εμμέσως ότι η συνάντηση Τραμπ και Ερντογάν στο Παρίσι ήταν καθαρά εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Περισσότερες από 10 αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, από τις 22 που έχουν συνολικά οι Η.Π.Α. στην περιοχή, βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Παρ' όλα αυτά, η Ουάσιγκτον αρνείται ότι έχει δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις σε αυτές τις θέσεις.

Το άλλο που έχει εξοργίσει την Άγκυρα είναι ότι λίγες μέρες μετά τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών με την Τουρκία στην Ιεράπολη της Συρίας, οι αμερικανικές δυνάμεις διενήργησαν περιπολίες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κοντά στα τουρκικά σύνορα στο Hasakah της Συρίας.

Το SDF ως γνωστό κυριαρχείται από την πολιτοφυλακή του YPG, η οποία είναι η ένοπλη πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD), του Συριακού Κουρδικού Κόμματος.

Αυτό ήταν και το θέμα του τηλεφωνήματος του Ερντογάν με τον Τραμπ προχθές, διότι το γεγονός αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για την Άγκυρα.

Εμφανίστηκαν φωτογραφίες που έδειχναν Κούρδους που φορούσαν στολές με φωτογραφία του Α.Οτσαλάν, αρχηγό του PKK, κάτι που προκάλεσε μεγάλη οργή στις τουρκικές δυνάμεις.

Ο νέος ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον στη Συρία και πρώην πρεσβευτής της Άγκυρας Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε την Τετάρτη ότι η θέση των ΗΠΑ για το ΡΚΚ ήταν «σαφής», αλλά δεν χαρακτήρισε όμως το συριακό παρακλάδι των Κούρδων (YPG) ως τρομοκρατική οργάνωση όπως το PKK.

Οι ΗΠΑ έχουν τρεις βάσεις στην Ιεράπολη οι οποίες διαθέτουν ένα μεγάλο σύστημα ραντάρ στο Kobani και το al-Hasakah,το οποίο καταγράφει τα πάντα εντός της τουρκικής επικράτειας και αυτό αποτελεί ευθεία πρόκληση για την τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Oι ΗΠΑ περικυκλώνουν με ραντάρ την Τουρκία: Οργή στην Αγκυρα: «Οι Αμερικανοί συμπεριφέρονται ως καουμπόι!»), αναφέραμε ότι περικυκλώνουν από παντού οι ΗΠΑ τον Ερντογάν και την Τουρκία ειδικά το τελευταίο διάστημα και αυτό μας δείχνει πάρα πολλά για τις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα από δω και μπρος.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τη δημιουργία μιας νέας No Fly Zone στην Bόρεια Συρία, ακολουθώντας την ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε για την κατοχή του Ιράκ το 1991, ενώ εγκαθιστούν προηγμένα συστήματα ραντάρ πολλών χλμ, σε Kobani και Hasakah, περιοχές που κατέχουν οι Σύροι Κούρδοι που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη, για να παρακολουθούν φυσικά τους Τούρκους.

Η Ουάσινγκτον είναι επίσης σε θέση να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της περιοχής καθώς έχει στρατιωτικούς διάδρομους κοντά στα νότια σύνορα της Τουρκίας. Αυτοί οι διάδρομοι βρίσκονται σε Sarrin, Tell Beydar και Rimeylan.

Επίσης οι διαδρομές ανεφοδιασμού που χρησιμοποιούνται από τις Η.Π.Α. βρίσκονται επίσης κοντά στα σύνορα της Τουρκίας. Οι Η.Π.Α. έχουν επτά διαδρομές εφοδιασμού στη νότια-βόρεια κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή το PKK υιοθετεί ολοκληρωτικά την τακτική ISIS ρίχνοντας πάνω σε τουρκικές βάσεις drone «φορτωμένα» εκρηκτικά, και θέτοντας ταυτόχρονα σε συναγερμό τις ΤΕΔ.

Οι πρόσφατες εναέριες επιθέσεις που υλοποίησε το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), διεξήχθησαν με τη χρήση drone με εκρηκτικά φορτία, έχοντας απόλυτη ευστοχία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν σε οκτώ ξεχωριστά σημεία στη νοτιοανατολική επαρχία Şırnak, αυτήν  την σημαντική αλλαγή στην τακτική, σύμφωνα με τον Τούρκο εμπειρογνώμονα για την ασφάλεια και την αντιτρομοκρατία Abdullah Ağar.

Ο ίδιος, αξιολόγησε την κατάσταση σχετικά με το νέο τρόπο των κουρδικών επιθέσεων του ΡΚΚ ως τον τρόπο που χρησιμοποιούσε προηγουμένως ο ISIS.

«Η φόρτωση εκρηκτικών σε μοντέλα μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι μια στρατηγική που το PKK έχει αντιγράψει από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Το PKK όχι μόνο χρησιμοποιεί τρομοκράτες, οι οποίοι έχουν αίμα στα χέρια τους, αλλά υλοποιεί και τις μεθόδους του», ανέφερε ο ίδιος.

Οι τουρκικές μονάδες ασφαλείας ανακάλυψαν και άλλα σχέδια των Κούρδων του ΡΚΚ οι οποίοι ετοιμάζονταν να επιτεθούν σε τελετές εορτασμού με αφορμή την 80ή επέτειο από το θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην επαρχία Σιρνάκ το Σάββατο.

Αρκετά drone με φορτία εκρηκτικών φέρονται να εξουδετερώθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, αναφέρει η Yeni Safak χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση.

Αυτό όμως που γίνεται κατανοητό, είναι ότι ο ΡΚΚ ετοιμάζει μαζικές επιθέσεις με drone σε τουρκικά κέντρα πόλεων και κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Στο χθεσινό άρθρο μας με τίτλο (Συναγερμός στις ΤΕΔ: Έρχονται μαζικές επιθέσεις σε τουρκικά φράγματα – Εκδίκηση Κούρδων – Τα χθεσινά χτυπήματα ήταν μόνο η αρχή), είχαμε αναφέρει ότι επικρατεί ανησυχία στην τουρκική ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μετά την χθεσινή επίθεση κατά της πόλης Şırnak στο τουρκικό Κουρδιστάν με οπλισμένα αεροχήματα μικρού μεγέθους.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, τα κουρδικά μη επανδρωμένα αεροχήματα μετέφεραν εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά ώστε να αυξηθεί η φονικότητα τους.

Οι φόβοι πλέον στις ΤΕΔ αυξάνονται, καθώς περιμένουν μαζικές επιθέσεις από Κουρδικά μη επανδρωμένα οχήματα, στην περιοχή του φράγματος Μαρντίν της επαρχίας Σιρνάκ, η οποία συνορεύει με βάση των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ,

Μιλάμε για τον απόλυτο ανταρτοπόλεμο από τους Κούρδους που θα μετατρέψουν τις υποδομές (φράγματα και εργοστάσια ρεύματος) καθώς και τις τουρκικές πόλεις σε ένα άγριο πεδίο μάχης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...