Βόρεια Ήπειρος

Οι ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας εισέβαλαν σε σπίτια ομογενών: Ψάχνουν την σημαία του Κατσίφα - Παρέμβαση του ΥΠΕΞ ζητούν οι Βορειοηπειρώτες

Ασταμάτητες οι Αλβανικές προκλήσεις. Τα Τίρανα έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελληνική μειονότητα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Θέλουν να φιμώσουν τις φωνές που αντιστέκονται, με σκοπό να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

«Κόκκινο» πανί για τις αλβανικές Αρχές η μεγάλη ελληνική σημαία, που προκάλεσε αίσθηση κατά το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, χθες το μεσημέρι στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Αμέσως μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας Αλβανοί αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια ομογενών ψάχνοντας να βρουν τη σημαία-συμβολο για να την κατάσχουν ως τεκμήριο... ελληνικού αλυτρωτισμού.

Ακόμη και οι συλληφθέντες ομογενείς που κατέληξαν για περισσότερες από επτά ώρες στον Αστυνομικό Σταθμό Αργυροκαστρου χθες το απόγευμα, για... εξακρίβωση στοιχείων, ρωτήθηκαν πιεστικά από τους Αλβανούς αστυνομικούς;για το που βρίσκεται η σημαία και πως πέρασε τα σύνορα για να εμφανιστεί στην κηδεία του Κατσίφα σκεπάζοντας το φέρετρο. Η εικόνα της τεράστιας ελληνικής σημαίας ενόχλησε τα αλβανικά ΜΜΕ που κάλυψαν την τελετή.

Τη σημαία έραψε ο άτυχος ο ομογενής, που εκτελέστηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία τον περασμένο Ιανουάριο, που παραβρέθηκε μαζί με συμπατριώτες του.

Ομογενείς ζητούν την άμεση παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να μην καταλήξει σε αλβανικά χέρια η σημαία - σύμβολο του Κατσίφα, που αποτελεί και εθνικό σύμβολο της μειονότητας.

Πάντως δεν κρύβονται οι Αλβανοί και έχουν άλλα σχέδια. Ότι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στα Βαλκάνια, τόσο με το Κόσοβο, όσο και με τα σχέδια των Τιράνων σε συνδυασμό με την εκτέλεση του Κ. Κατσίφα δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως περιστατικά που δεν συνδέονται.

Οι Αλβανοί με την στήριξη ύποπτων δυτικών κέντρων, ελπίζουν και προωθούν ύπουλα το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας». Ένα σχέδιο που υπάρχει στα συρτάρια μυστικών υπηρεσιών εδώ και δεκαετίες.

Την στιγμή δε, που βγαίνει δημοσίως σύμβουλος του Αλβανού Πρωθυπουργού και ομιλεί για την «Μεγάλη Αλβανία», τότε κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Αλβανοί εθνικιστές επιχειρούν να χτίσουν έναν ασφυκτικό κλοιό στα βόρεια σύνορα μας ενώνοντας τους Αλβανόφωνους σε Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια.

«Αυτή τη στιγμή είναι δυο τα Αλβανικά κράτη στα Βαλκάνια (Αλβανία - Κοσσυφοπεδιο) και βγαίνει κι ένα τρίτο η Μακεδονία», υποστηρίζει ο Αλβανός Ιστορικός Σπαρτάκ Γκέλα, πριν λίγα 24ωρα.

Ο Σπαρτάκ Γκέλα δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, συχνά - πυκνά συμβουλεύει τον Έντι Ράμα.

Οι Αλβανοί βήμα-βήμα προσπαθούν αφενός να καταπιέσουν την εθνική μειονότητα και αφετέρου να την ωθήσουν ώστε να εγκαταλείψουν τα ιερά εδάδη της Β. Ηπείρου, με στόχο να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο της «Μ. Αλβανίας».

Οι Αλβανοί εθνικιστές και η κυβέρνηση της χώρας ειδικά με επικεφαλής τον περιβόητο Έντι Ράμα , που έχει επιτρέψει την μαζική καλλιέργεια κάνναβις, έχουν δύο στόχους:

Πρώτον, να διώξουν τους περισσότερους Έλληνες από την Βόρεια Ήπειρο με διάφορα τεχνάσματα και να υφαρπάξουν την γη τους.

Δεύτερον, να ξηλώσουν με κάθε τρόπο τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο διότι δεν είναι αλβανικής καταγωγής.

Και στα δύο σχέδια εμπλέκονται Τούρκοι πράκτορες και έμμεσα ο ίδιος ο Ερντογάν που θέλει να γεμίσει Τζαμιά την χώρα αυτή όπως και ολόκληρα τα Βαλκάνια,στην προσπάθεια αναβίωσης της δικής του οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η υλοποίηση του σχεδίου «Μεγάλη Αλβανία», θα οδηγήσει στην αύξηση των εθνικιστικών αισθημάτων στα Βαλκάνια, τα οποία διακατέχονται από μια «νέα γιουγκοσλαβική κρίση».

Η Δύση υποστηρίζει τα Τίρανα, την Πρίστινα και τις αλβανικές μειονότητες σε ορισμένες χώρες και υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης που θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένοπλη σύγκρουση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ