ΗΠΑ

«Ξεπούλημα» στη Wall Street – «Βουλιάζουν» Apple, Amazon και Facebook

Ταυτόχρονα, η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας, η ανησυχία για τον αντίκτυπο της νομισματικής πολιτικής της Fed στην πραγματική οικονομία, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με το Brexit και την Ιταλία να αποτελούν τις βασικές πηγές ανησυχίες, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» στις αγορές.

Αρνητικά αντέδρασε η αγορά και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος ανέφερε την Κυριακή ότι δεν προβλέπεται να «παγώσουν» οι δασμοί των ΗΠΑ σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα, συνολικής αξίας 250 δισ. δολαρίων, παρά μόνο εάν το Πεκίνο αλλάξει τακτική σε ζητήματα εμπορικής πολιτικής.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 475,08 μονάδες (-1,85%) στις 29.941,75 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 49,39 μονάδες (-1,79%) στις 2.687,04 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες, με πτώση 210,57 μονάδων (-2,92%) στις 7.035,90 μονάδες.
Η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά 3,7%, στον απόηχο δημοσιεύματος της «The Wall Street Journal», που ανέφερε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός μείωσε τις παραγγελίες παραγωγής για τα iPhones που παρουσίασε νωρίτερα φέτος.

Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές άσκησε και δημοσίευμα των «The Financial Times», που ανέφερε ότι οι κινεζικές αρχές έχουν εντοπίσει «μαζικές αποδείξεις» παραβιάσεων των αντιμονοπωλιακών κανόνων από τη Samsung, τη SK Hynix και τη Micron Technology.

Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι η Κίνα θα εμβαθύνει την έρευνά της στις τρεις εταιρείες.

Την ίδια ώρα, απώλειες άνω του 5% καταγράφει το Facebook, καθώς δημοσιεύματα θέλουν τον ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να έχει δηλώσει σε στελέχη της εταιρείας του ότι «βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου», καθώς δέχεται πιέσεις από βουλευτές, επενδυτές, αλλά και τους χρήστες της δημοφιλέστατης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

«Βουτιά» 4,3% και για τη μετοχή της Amazon, ενώ οι μετοχές των Netflix και Alphabet διολισθαίνουν κατά 4,9% και 3,4%, αντιστοίχως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης