Κύπρος

Ξανά ανοιχτό το οδόφραγμα στη Κύπρο στο οποίο δολοφονήθηκαν Ισαάκ - Σολωμού

Ακόμα δύο οδοφράγματα για διέλευση από και προς τα Κατεχόμενα ανοίγουν σήμερα στη Κύπρο, μετά από συμφωνία Αναστασιάδη – Ακιντζί. Πρόκειται για το οδόφραγμα Δερύνειας, στο σημείο που είχαν δολοφονηθεί το 1996 οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού και το οδόφραγμα Λεύκας – Απλικίου. Τα έργα που έγιναν για να ανοίξουν τα δύο οδοφράγματα χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ.

Το συνολικό ποσό που έχει επενδύσει μέχρι στιγμής η ΕΕ για την υποστήριξη του ανοίγματος πέντε συνολικά οδοφραγμάτων στην Κύπρο από το 2006 ανέρχεται σε περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα έχουν υλοποιηθεί από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).

Όσον αφορά το οδόφραγμα Λεύκας-Απλίκίου, το συνολικό μήκος του βελτιωμένου δρόμου είναι 1.260 μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ουδέτερης ζώνης και του βόρειου τμήματος. Κατασκευάστηκαν επίσης χαντάκια και στις δύο πλευρές του δρόμου για τη μεταφορά των νερών της βροχής, τοίχοι στήριξης, σωληνώσεις και άλλες κατασκευές, ενώ τοποθετήθηκαν, οδικές πινακίδες και σήματα τροχαίας για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια.

Σε σχέση με το οδόφραγμα της Δερύνειας, το συνολικό μήκος του βελτιωμένου δρόμου είναι 2.915 μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ουδέτερης ζώνης και του βορείου τμήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...