Αθλητισμός

Ντιντιέ Ντρογκμπά: Αποχαιρετά τη μεγάλη του αγάπη με συγκίνηση

Ο πρώην επιθετικός της Tσέλσι, Ντιντιέ Ντρογκμπά, ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, μετά από μια 20ετή καριέρα, στην διάρκεια της οποίας κατέκτησε τέσσερις τίτλους της Premier League και το Champions League 2012.

Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού, που αγωνίστηκε στις ΗΠΑ με τους Φοίνιξ Ράιζινγκ, είχε στις δύο περιόδους του με την Τσέλσι 381 παιχνίδια και 164 γκολ, οδηγώντας στην αναγέννηση του συλλόγου του δυτικού Λονδίνου, υπό τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο Ντρογκμπά, 40 ετών, άρχισε την καριέρα του στην Λε Μαν το 1998, αλλά δεν έπαιξε σε υψηλό επίπεδο μέχρι που ήταν 23 ετών, όταν υπέγραψε στην Γκινγκάμπ το 2002.

Μετακόμισε στην Μαρσέιγ το 2003 και έναν χρόνο αργότερα υπέγραψε στην Τσέλσι, όπου έγινε το σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ζοσέ Μουρίνιο και βοήθησε τους Λονδρέζους να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας μετά από 50 χρόνια.

Κατέκτησε τρεις τίτλους της Premier League στα πρώτα οκτώ χρόνια του στην Τσέλσι, καθώς και τέσσερα Κύπελλα FA και δύο League Cup. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Τσέλσι με τη νίκη στον τελικό του Champions League, εναντίον της Μπάγερν, στα πέναλτι, μέσα στο Μόναχο.

Στην συνέχεια, ο Ντρογκμπά, πήγε σε Κίνα και Τουρκία προτού επιστρέψει στην Τσέλσι όπου κατέκτησε έναν τέταρτο τίτλο της Premier League και ένα τρίτο League Cup, αφήνοντας τον σύλλογο ως ο τέταρτος καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών.

Ο Ντρογκμπά, ο οποίος έκανε 100 εμφανίσεις για την Ακτή Ελεφαντοστού και ψηφίστηκε δύο φορές καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς, ολοκλήρωσε την καριέρα του με τους Φοίνιξ Ράιζινγκ, όπου ήταν παίκτης-ιδιοκτήτης.

Μάλιστα, ανήρτησε μια φωτογραφία στο Instagram από τότε που ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...