Πολιτική

ΝΔ για Εκκλησία: Λάθος να εμπλέκεται στις προεκλογικές μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα

Κάνει θαύματα ο Αλέξης Τσίπρας, όπως χαρακτήρισε τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τον Αρχιεπίσκοπο, στη συνέντευξη του στον Alpha; Η ΝΔ απαντά θετικά στο ερώτημα, χαρακτηρίζοντας θαύμα το γεγονός, ότι εν μια νυκτί ο Πρωθυπουργός κατάφερε να προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην Εκκλησία.

Τα όσα ακολούθησαν την ανακοίνωση της συμφωνίας, που λίγες ώρες αργότερα ο κ. Ιερώνυμος υποβάθμισε σε «σχέδιο συμφωνίας» βλέποντας τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της ιεραρχίας, χαρακτηρίζεται καταστροφικό από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενδεικτικό, όπως σημειώνουν, του τι συμβαίνει κάθε φορά που ο Πρωθυπουργός καταπιάνεται με οτιδήποτε και επιχειρεί να διαπραγματευτεί.

Στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι οι Μητροπολίτες έχουν διχαστεί μεταξύ τους και όσοι μιλούν είτε επικρίνουν είτε και υβρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο. Την ίδια ώρα οι απλοί κληρικοί τα έχουν βάλει και με τον κ. Ιερώνυμο και με όσους Μητροπολίτες συμφωνούν μαζί του. Προφανώς ένα τέτοιο κλίμα δεν αρμόζει στην Εκκλησία και οφείλεται εν πολλοίς στην απερισκεψία του κ. Τσίπρα και στην προσπάθεια να εμπλέξει την Εκκλησία στα προεκλογικά του παιχνίδια, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Επίσης, στη ΝΔ, στέκονται στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός κατόρθωσε να δημιουργήσει πρόβλημα και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθώς δεν ενημερώθηκε ο κ. Βαρθολομαίος, με αποτέλεσμα να σταλεί εσπευσμένα στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας.

Η συμφωνία χαρακτηρίζεται πρόχειρη και εντελώς απροετοίμαστη ειδικώς στο μέρος της που αφορά τη δήθεν μεταφορά της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος στην Εκκλησία, με την οποία η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί πλήρως. Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, που επανέλαβε πως ανοίγουν 10.000 θέσεις στο Δημόσιο μετά την αποχώρηση των κληρικών, είναι ξεκάθαρο, λένε στην Πειραιώς, ότι συνεχίζει να πιστεύει πως όσοι τον ακούνε τρώνε κουτόχορτο. Το κράτος θα συνεχίσει να πληρώνει τους μισθούς των κληρικών, αλλά αντί να τα δίνει κατευθείαν, θα δίνει τα ίδια χρήματα στην Εκκλησία για να τους μισθοδοτεί εκείνη. Σε καμία περίπτωση με τον τρόπο αυτό δεν εξοικονομούνται χρήματα για να γίνουν επιπλέον 10.000 προσλήψεις, όπως επιχειρεί να πείσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Πρόκειται για μια ακόμα προεκλογική απάτη made in ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει δηκτικά στέλεχος της Πειραιώς.

Σε αυτό το πλαίσιο, από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνονται αιχμές για τη στάση της ηγεσίας της Εκκλησίας. Το σαθρό, όπως το χαρακτηρίζουν, επιχείρημα ότι μπορεί τάχα ο κ. Τσίπρας να προσλάβει 10.000 υπαλλήλους, του δόθηκε και με την ανοχή της ηγεσίας της Εκκλησίας, η οποία, τονίζουν οι ίδιες πηγές, είναι λάθος να εμπλέκεται στις προεκλογικές μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...