Εκκλησία της Ελλάδος

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Είμαστε σε κρίσιμο σημείο για την ενότητα -Μόνο με ψυχραιμία θα βρεθεί λύση

«Πράγματι η κυβέρνηση κάθε κυβέρνηση έχει την δυνατότητα και την ευθύνη να βάζει τους νόμους» σχολίασε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, που ήρθε λίγες ώρες μετά τις αποφάσεις τις Ιεραρχίας.

Μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ANT1, σημείωσε: «Εμείς σήμερα στην Ιεραρχία αποφασίσαμε πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα το οποίο μας εισηγήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, όπου ετέθησαν πάρα πολλές απόψεις και με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο».

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου αναφέρθηκε στις δηλώσεις μετά την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι «δεν ήταν τελειωτική αυτή η συμφωνία».

«Σήμερα έγινε ευρύτατη συζήτηση. Είμαστε σε ένα σημείο κρίσιμο για την ενότητα και τον λαό, και πρέπει όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία, την νηφαλιότητα και να γίνει διάλογος» - υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου τόνισε: «Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι οι Ιερείς δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, επανειλημμένως το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι είναι θρησκευτικοί λειτουργοί. Υπάγονται στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά να ξεκαθαριστεί ότι δεν είναι Δ.Υ.»

«Πιστεύω ότι μόνο με ψυχραιμία θα βρεθεί λύση, είναι όλα στο τραπέζι για τον διάλογο. Η Εκκλησία πρέπει να μείνει ανοιχτή σε όλους και να μην κομματικοποιηθεί» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιερόθεος.

Σχετικά με την αποχώρηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου τόνισε ότι «δεν είναι πολύ ακριβές αυτό».

«Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας μίλησε, και θα έλεγα ότι μίλησε και πολύ ώρα. Μάλιστα αντιμετώπισε το θέμα αυτό, και στη συνέχεια άρχισε να αναλύει το κάθε άρθρο από τα 15, λέγοντας τι ακριβώς πρέπει γίνει και τι πρέπει να βελτιωθεί. Προς το τέλος ο Αρχιεπίσκοπος του είπε ότι τώρα συζητάμε για τον αν θα δεχτούμε αυτό το κείμενο η θα το απορρίψουμε» - πρόσθεσε ο κ. Ιερόθεος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...