Οικονομία

Νέλλυ Τζάκου: Η υπόθεση Παπαευαγγέλλου αποκαθήλωσε την άλλοτε «σιδηρά κυρία» στη Λιανική της Εθνικής Τράπεζας

Ένα από τα κορυφαία στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που φέρεται να πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο με τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της Jumbo, Ευ. Παπαευαγγέλου, και τις υποθέσεις πώλησης ακινήτων σε Κινέζους μέσω POS της τράπεζας, είναι η κα Νέλλυ Τζάκου-Λαμπροπούλου, η οποία είναι Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της τράπεζας. H Νέλλυ Τζάκου στοχοποιήθηκε καθώς συμφώνησε η τράπεζα να προμηθεύσει στον κ. Παπαευαγγέλλου νέα POS παρότι άλλες συστημικές τράπεζες που είχαν προμηθεύσει αρχικά με POS τον κ. Παπαευαγγέλου τα είχαν ακυρώσει.

Η Νέλλυ Τζάκου ορίστηκε στην κορυφαία αυτή θέση της Εθνικής Τράπεζας τον Ιούλιο του 2013, με αρμοδιότητες την εποπτεία και το συντονισμό των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη λιανική τραπεζική, το Δίκτυο των Καταστημάτων και τα εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης πελατείας. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.

Από το Δεκέμβριο του 2012 ήταν Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών, Οργάνωσης και Πληροφορικής της Τράπεζας και του Ομίλου της Εθνικής, ενώ εντάχθηκε στην Τράπεζα τον Ιούλιο του 2007 ως Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών Ομίλου.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη σημαντική θέση, όπως είναι αναμενόμενο, που κατέχει η Ν. Τζάκου, καθώς είναι πρόεδρος Δ.Σ. της Εθνικής Χρηματιστηριακής και της NBG Bancassurance Insurance Broker Α.Ε., αντιπρόεδρος Δ.Σ. των εταιριών ΔΙΑΣ Α.Ε. και μέλος Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Εθνικής Factors A.E. Επιπλέον, είναι μέλος του Euro Banking Association (EBA – Παρίσι), του SEPA High Level Meeting (ECB), του EFMA Operational Excellence Advisory Council, καθώς και μέλος Δ.Σ. του ΣΕΝ (Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»).

Πριν ενταχθεί στην Εθνική Τράπεζα εργάστηκε στην EFG Eurobank-Ergasias (1990-2007), όπου διετέλεσε Γενική Διευθύντρια, υπεύθυνη των Τραπεζικών Εργασιών και της επιχειρηματικής μονάδας Global Transaction Services. Συμμετείχε ενεργά σε εξαγορές τραπεζών που πραγματοποίησε η EFG Eurobank-Ergasias στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και στις λειτουργικές συγχωνεύσεις των τραπεζών αυτών. Η τραπεζική της καριέρα ξεκίνησε το 1982 στην Τράπεζα Societé Generale, στο υποκατάστημα Αθήνας, στον Οργανωτικό και Διοικητικό έλεγχο της Τράπεζας (MIS/Budget/Profitability). Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. των εταιριών EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, EFG Asset Management, EFG e-Solutions, ΔΙΑΣ (Διατραπεζικά Συστήματα), καθώς και του Κεντρικού Αποθετηρίου Ελλάδος.

Η Ν. Τζάκου-Λαμπροπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικής Επιστήμης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά, καθώς και κάτοχος MBA (με διάκριση) από το University of Wales & Manchester Business School.

Image result for νελλυ τζακου

Συμμετέχοντας σε φετινό πάνελ με θέμα : “Η ελληνική τράπεζα το 2025”,

Πηγή fintech

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...