Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά μπροστά η ΝΔ - Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το σταθερό «τετραπλό» προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του Σκάι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9 ποσοστιαίες μονάδες - το προβάδισμα μεγαλώνει στις 9,5 μονάδες στην αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, προηγείται κατά 35% στην παράσταση νίκης, ενώ ο κ.Μητσοτάκης και πάλι προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού κατά 11 μονάδες. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ κερδίζει και τον «κανένα» συγκεντρώνοντας ποσοστό 35%, έναντι 24% του κ.Τσίπρα και 34% του «κανένας από τους δύο».

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 31,5% για την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% του κυβερνώντος κόμματος. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 58% στην παράσταση νίκης, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,5% στην πρόθεση ψήφου και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η επόμενη βουλή θα είναι πεντακομματική, αφού το Ποτάμι φέρεται να συγκεντρώνει 1,5%, οι ΑΝΕΛ 1%, η Ενωση Κεντρώων 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, ενώ στο 13,5% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...