Οικονομία

Μπύρα από ελληνικό κριθάρι σε Αυστρία και Ισραήλ!

Μπίρα από ελληνικό κριθάρι θα παραχθεί τους επόμενους μήνες στην Αυστρία και το Ισραήλ. Στις δυο αυτές χώρες οι οποίες θα είναι οι πρώτοι σταθμοί της ελληνικής βύνης θα εξαχθούν συνολικά,11 χιλιάδες τόνοι βύνης από Ελληνικό κριθάρι της σοδειάς του 2018, από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες παραγωγοί κριθαριού γίνονται πλέον προμηθευτές πρώτης ύλης για την παραγωγή μπίρας και στο εξωτερικό. Παράλληλα, η εταιρία ξεκίνησε συνεργασία για την προμήθεια ελληνικής βύνης και με την Ζυθοποιία ΒΑΠ Ρόδου.

Φέτος η Aθηναϊκή γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας.

Η εταιρεία προμηθεύεται το κριθάρι από τους Έλληνες παραγωγούς, το βυνοποιεί στα ιδιόκτητα βυνοποιεία της στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και με αυτό καλύπτει το 100% των αναγκών παραγωγής προσόντων της στην Ελλάδα.
63.000 τόνοι κριθάρι

Φέτος προμηθεύτηκε και βυνοποίησε συνολικά 63.000 τόνους ελληνικό κριθάρι και, μετά την κάλυψη των αναγκών παραγωγής της προχωρά στην εξαγωγή βύνη σε δύο αγορές του εξωτερικού και συγκεκριμένα. 7.000 τόνους στην Αυστρία και 4.000 τόνους στο Ισραήλ.

Το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της Αθηναϊκής ξεκίνησε το 2008 και ήταν το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. Συνεχίζεται με επιτυχία και πλέον αριθμεί 2.500 περίπου συνεργαζόμενους παραγωγούς σε όλη τη χώρα. Παράλληλα προχωράει πολύ θετικά και το Πρόγραμμα Σποροκαλλιέργειας, που αναμένεται να «δώσει καρπούς» στο άμεσο μέλλον. Η έναρξη των εξαγωγών βύνης από ελληνικό κριθάρι προσφέρει στους Έλληνες παραγωγούς πρόσβαση σε αγορές του εξωτερικού.

Tην ίδια ώρα προχωρά η επένδυση στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα για την παραγωγή μηλίτη και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος το 2018 – αρχές 2019. Έτσι, η πρώτη παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου 2019 (αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες δοκιμές). Το συνολικό ύψος της επένδυσης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι για το 2019 η παραγωγή 3 εκατομμυρίων λίτρων ελληνικού μηλίτη και έτσι πλέον αυτή η ποσότητα, αντί να εισάγεται από άλλες χώρες, θα παράγεται στην Ελλάδα. Το επόμενο βήμα της εταιρίας είναι οι εξαγωγές ελληνικού μηλίτη σε άλλες χώρες του ομίλου της τα επόμενα χρόνια .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...