Οικονομία

Μικρή άνοδος του χρηματιστηρίου - Η κατάσταση δεν παρουσιάζει βελτίωση

Μετά από πέντε μέρες διαρκούς πτώσης το χρηματιστήριο σημείωσε μικρή άνοδο. Ωστόσο τα νέα και πάλι δεν είναι ενθαρρυντικά και η κατάσταση φαίνεται να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Μέσα σε μισή ώρα συνεδρίασης τα κέρδη περιορίστηκαν στα επίπεδα του 0,5% με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει κάτω από το όριο των 600 μονάδων.

Mόλις μισή ώρα κράτησε η ανοδική αντίδραση στην Αθήνα καθώς τα κέρδη της αγοράς περιορίστηκαν στο μισό με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 595,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0, 47% .

H αδυναμία είναι εμφανής καθώς οι ξένοι επενδυτές για να πειστούν σε ό,τι αφορά την δυνατότητα των τραπεζών χρειάζονται επαρκείς αποδείξεις. Η αξιοπιστία της ελληνικής αγοράς απέναντι στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και επιβεβαίωση.

Ύστερα απο την διάλυση της αγοράς επι πενθήμερο, το χρηματιστήριο χρειάζεται ένα ξέσπασμα και εν όψει της αυριανής παρουσίασης απο την Τράπεζα της Ελλάδος για το σχέδιο μείωσης των τραπεζικών ανοιγμάτων υπάρχει μια καλή αφορμή. Εξάλλου, απο αύριο οι επενδυτές θα πάρουν ένα δείγμα για τους στόχους που έχουν συμφωνήσει με τον επόπτη οι τράπεζες, καθώς δημοσιεύει αποτελέσματα η Eurobank.

Η άνοδος στις τράπεζες έχει επίσης περιοριστεί στα 2,33% ( Eurobank ) καθώς οι πωλητές επανήλθαν. Με άνοδο 1,5% η Alpha bank στα 1,086 ευρώ. Με κέρδη 0,90% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,011 ευρώ. Κέρδη 2,33% για την Eurobank στα 0,4574 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,94 ευρώ. Στην πτώση επέστρεψε ο Μυτιληναίος στα 7 ευρώ με απώλειες 0,28%. Κέρδη 0,60% για την Motor Oil στα 19,96 ευρώ. Κέρδη 1,83% ο ΟΠΑΠ στα 7,78 ευρώ. Με οριακή άνοδο 0,36% ο ΟΤΕ στα 9,845 ευρώ. Κέρδη 1% για Βιοχάλκο, Grivalia, ΔΕΗ και 1,25% για τον Φουρλή. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 3,2 εκατ. ευρώ.

Σε άνοδο και η Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές στο άνοιγμά τους παρά το κλίμα επιφυλακτικότητας που επικρατεί μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες της Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,4%.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 0,65%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,43% και ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,14%. Στην Ιταλία, ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,95% και ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,42%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...