Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Κοσμάς: Στηρίζει του κληρικούς και αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους - Ποια η τύχη της εκκλησιαστικής περιουσίας


Μεγάλος είναι ο προβληματισμός στον κλήρο μετά τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, με τους πρώτους να αποκρίνονται στους Mητροπολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, φαίνεται να συμμερίζονται τις οξύτατες αντιδράσεις των κληρικών και να τάσσονται στο πλευρό τους.

Ως αποτέλεσμα των αντιδράσεων και των ασαφειών γύρω από τη συμφωνία, ο κ. Ιερώνυμος επέσπευσε την επίσημη ενημέρωση των ιεραρχών για το θέμα, συγκαλώντας την επόμενη Παρασκευή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, το ανώτατο όργανο της Εκκλησίας.

Αρχικά ο κ. Ιερώνυμος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η συνεδρίαση θα οριστεί περί τα τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου.

Στο θέμα μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί ωστόσο επίσημα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, η θέση του οποίου είναι βαρύνουσας σημασίας, ειδικά φέτος που μετέχει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Ωστόσο, η θέση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας είναι γνωστή στους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Ο κ.κ. Κοσμάς, τοποθετήθηκε πρόσφατα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, παίρνοντας το μέρος των κληρικών, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη διασφάλιση της μισθοδοσίας τους, των ασφαλιστικών τους εισφορών και του συνταξιοδοτικού τους, αλλά δεν αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θέμα εκχώρησης ακινήτων στο «κοινό ταμείο» εκκλησίας-κράτους που πρόκειται να δημιουργηθεί για τα αμφισβητούμενα ακίνητα», προς το παρόν δεν υφίσταται.

Αυτό γιατί οι τίτλοι κυριότητας για τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας είναι ξεκάθαροι και ευκρινώς προσδιορισμένοι από την προ ετών καταγραφή που είχε γίνει από την Μητρόπολη.

Το αν ακίνητα που ανήκουν στη Μητρόπολη, κριθεί στο μέλλον πως είναι χρήσιμο να εκχωρηθούν στο κοινό ταμείο Εκκλησίας-κράτους, προκειμένου να τύχουν καλύτερης εκμετάλλευσης, δεν είναι κάτι που απασχολεί στην παρούσα φάση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...