Οπλικά συστήματα

Με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό από τις ΗΠΑ οι βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος

Έτοιμο να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις το ελληνικό Λιμενικό μετά τη δωρεά υποβρυχίων από τις ΗΠΑ.
Η αμερικανική πλευρά πραγματοποίησε τη δωρεά στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α / Λ.Σ) μετά από κοινή άσκηση των ελληνικών και αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.

Στην παραχώρηση τελευταίας τεχνολογίας επιχειρησιακού υλικού στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α / Λ.Σ) προχώρησαν οι ΗΠΑ για την ενίσχυση της επίλεκτης ομάδας του Λιμενικού Σώματος.

Η αμερικανική πλευρά πραγματοποίησε τη δωρεά μετά από κοινή άσκηση των ελληνικών και αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με αντικείμενο την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, την προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες αλλά και καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, η οποία είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μάλιστα, ο κ. Πάιατ, εξήρε το έργο των βατραχανθρώπων και χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των ΗΠΑ τονίζοντας πως «Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός που προσφέρουμε στη Μ.Υ.Α .θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις επιχειρησιακές ικανότητες της μονάδας και θα την κάνει ακόμα καλύτερο εταίρο στην κοινή μας συνεργασία σε θέματα ασφάλειας».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα εκπαίδευσης και εξοπλισμού έχει φτάσει τα δέκα εκατομμύρια δολάρια, ενώ προβλέπονται περαιτέρω με την Ελληνική Ακτοφυλακή, προγράμματα συνεργασίας, ασκήσεων, ανταλλαγών, παραχώρησης εξοπλισμού ύψους επιπλέον 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΜΥΑ_1

“Εθνικής σημασίας επιχειρησιακό εργαλείο η Μ.Υ.Α”

Από την πλευρά του ο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης δήλωσε πως σε επιχειρησιακό επίπεδο το Λιμενικό Σώμα έχει να επιδείξει υποδειγματική διαλειτουργικότητα, μεταξύ των υπηρεσιών του, αλλά και με υπηρεσίες χωρών μελών της FRONTEX ενώ σε ο,τι αφορά στη Μ.Υ.Α χαρακτήρισε τη μονάδα “εθνικής σημασίας επιχειρησιακό εργαλείο, καθώς είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη, από την καλύτερη ειδική μονάδα στον κόσμο, τους Αμερικανούς βατραχανθρώπους, διαθέτει πλέον άριστο εξοπλισμό και είναι διαθέσιμη για αξιοποίηση τόσο από το ΓΕΕΘΑ όσο και από την ΕΛ.ΑΣ. εάν αυτό ζητηθεί” σημειώνοντας ότι “ πέραν των υπολοίπων προφίλ επιχειρήσεων, η Μ.Υ.Α. έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις κρισιμότερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Από το «Δύστος» και το «Εξπρές Σάμινα» μέχρι τη διαχείριση του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και της πυρκαγιάς στο Μάτι. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα στελέχη της μονάδας μας διέσωσαν εκατοντάδες συνανθρώπους μας κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Όλα τα προαναφερόμενα ενισχύονται από την παραχώρηση του επιχειρησιακού υλικού από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Είναι σαφές ότι αναγνωρίζει έτσι την επιχειρησιακή αξία της μονάδας”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...