Εσωτερική Ασφάλεια

Με σιγαστήρα η εκτέλεση του Μακρή – «Χτενίζουν» σύνορα και αεροδρόμια για τον δράστη (βίντεο)


Ολοένα και περισσότερα στοιχεία γίνονται διαθέσιμα για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που ερευνούν τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή στη Βούλα το βράδυ της Τετάρτης, καθώς οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής μαρτυρούν σημαντικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του εκτελεστή.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έχουν βαθιά γνώση της υπόθεσης φέρονται να είναι πεπεισμένοι ότι ο εκτελεστής χρησιμοποίησε σιγαστήρα στο όπλο του, έτσι ώστε να μη γίνει αντιληπτός από κανέναν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί κανένας από τους κατοίκους της περιοχής σε απόσταση τριών-τεσσάρων μέτρων από τη σκηνή του εγκλήματος δεν άκουσε τον παραμικρό θόρυβο. Συγκεκριμένα, παρά τα όσα έσπευσαν κάποιοι να δηλώσουν σε ΜΜΕ τις πρώτες ώρες της δολοφονίας, όταν ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς δεν ανέφερε κανείς κάτι. Δεύτερον, από τα πλάνα που έχουν συλλεχθεί από κάμερες ασφαλείας, όπου φαίνεται ξεκάθαρα το όπλο.

Αυξημένοι έλεγχοι σε αεροδρόμια και σύνορα

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και τα σύνορα της χώρας, γιατί αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πιστεύουν ότι το συμβόλαιο θανάτου το έχει «υπογράψει» κάποιος αλλοδαπός, με τον οποίο ο επιχειρηματίας είχε προηγούμενα από το παρελθόν του στην Αυστραλία.

Έτσι, επειδή είναι αρκετά πιθανό να έχει γίνει «εισαγωγή εκτελεστή», οι αρχές εξετάζουν συγκεκριμένες ημερομηνίες στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις από αεροδρόμια, καθώς από τα σύνορα με την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία,για τυχόν στοιχείο που θα «ξεκλειδώσει» την υπόθεση.

Τα σχετικά βίντεο:

https://player.vimeo.com/video/298641615?app_id=122963

https://player.vimeo.com/video/298642874?app_id=122963

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ