Κόσμος

Με πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο εφοδίασε το στρατό της η Τουρκία

Με ένα ακόμα ισχυρό όπλο εξόπλισε το στρατό της η Τουρκία. Προσπαθεί να δημιουργήσει έναν ακατανίκητο στρατό που να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του τουρκικού ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου τύπου (Rail Gun) τύπου ŞAHİ 209 Block-1 της εταιρείας Yeteknoloji AS. Οι δοκιμές είχαν ξεκινήσει στις αρχές του περασμένου Καλοκαιριού και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Το σύστημα που δοκιμάστηκε και έχει κάννη μήκους 3 μέτρων και ισχύ 1 megajul και όπως απέδειξαν οι δοκιμές το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο τύπου ŞAHİ 209 Block-1 μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα βάρους 300 γραμμαρίων σε απόσταση 10 χλμ. Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία τα βλήματα που εκτόξευσε το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο τρύπησαν κατά τις δοκιμές πλάκες χάλυβα πάχους 50, 70 και 96 χιλιοστών.

Το επόμενο βήμα της εταιρείας Yeteknoloji AS είναι η ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου με κάννη μήκους 6 μέτρων που θα μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα βάρους 700 γραμμαρίων με ισχύ 6 megajul σε αποστάσεις 25 χιλιομέτρων. Η εταιρεία στοχεύει στην επίδειξη του νέου πρωτοτύπου στην 14η Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF-2019 στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Μάιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ