Κόσμος

Μετατρέψτε το τζάκι στο πιο ωραίο διακοσμητικό του σπιτιού σας

Ένα από τα πράγματα που με κάνουν να χαίρομαι που χειμωνιάζει είναι ότι θα ανάψω επιτέλους το τζάκι που το είχα σε αχρηστία τόσο καιρό. Δεν γεμίζει μόνο ζεστασιά το χώρο αλλά φέρνει και μνήμες από μία άλλη εποχή.

Το άναμμα του είναι μια ιεροτελεστία την οποία ακολουθεί πάντα το αγόρι μου ενώ εγώ ασχολούμαι με τη διακόσμηση του γύρω χώρου. Δες μερικές προτάσεις για να διακοσμήσεις και εσύ το δικό σου τζάκι…

Ουδέτεροι τόνοι

Οι ουδέτεροι τόνοι, όπως είναι το λευκό και το μαύρο (και το γκρι θα έλεγα εγώ) είναι ιδανικοί για τη διακόσμηση ενός τζακιού. Ειδικά το λευκό σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο χειμώνα (σου θυμίζει και λίγο χιόνι) αλλά δεν κρυώνεις γιατί έχεις αναμμένο το πανέμορφο τζάκι σου. Επίσης, ένα όμορφα βαμμένο τζάκι σε λευκό είναι πιο αριστοκρατικό κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη.

Βάλε μεταλλικά στοιχεία

Τα μεταλλικά στοιχεία είναι ο τέλειος τρόπος για να κάνεις το τζάκι σου από φθινοπωρινό χειμωνιάτικο. Μπορείς κάλλιστα να πάρεις μεταλλική μπογιά σε σπρέι ή μερικά αξεσουάρ σε χρυσές και μεταλλικές αποχρώσεις, να βάλεις και έναν vintage καθρέφτη από πάνω και να δημιουργήσεις ένα ποίημα!

Κολοκύθες

Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να μην χρησιμοποιούμε τις κολοκύθες στη διακόσμηση του σπιτιού μας (αν και μερικοί το κάνουν βάφοντάς τις σε διάφορα χρώματα) αλλά στο εξωτερικό σχεδόν κάθε σπίτι έχει και μια κολοκύθα για διακοσμητικό στοιχείο. Νιώστε λίγο ότι βρίσκεστε μακριά από την χώρα διακοσμώντας την περιοχή πάνω από το τζάκι με κολοκύθες.

Φτερά

Τα φτερά σίγουρα θυμίζουν για κάποιο λόγο χειμώνα. Είναι απαλά στην αφή και λίγο άγρια ταυτόχρονα ενώ μου αρέσει το πόσο διαφορετικά μπορούν να δείξουν ανάλογα με το πώς θα διακοσμηθούν. Επίσης, δεν χαλάνε ποτέ και έτσι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε κάθε χρόνο.

Έργα τέχνης

Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο σοφιστικέ μπορείς απλά να κρεμάσεις καδράκια με φωτογραφίες της επιλογής σου πάνω από το τζάκι. Αν μάλιστα τις κάνεις να δείχνουν λίγο vintage (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο χειμωνιάτικο.

Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και το σίγουρο είναι πως θα δημιουργήσεις έναν χώρο γύρω από τον οποίο θα χαίρεσαι να κάθεσαι όλο το χειμώνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές