Αθλητισμός

«Μαχαιριά» σε ΠΑΟΚ - Aνάποδες ο Σαββίδης

Σαν... κεραμίδα έπεσε στον ΠΑΟΚ η νέα ήττα από την Βίντι για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, καθώς όχι μόνο περιόρισε σημαντικά τις ελπίδες του για πρόκριση, αλλά χτύπησε και καμπανάκι ενόψει της συνέχειας σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Παρά τα όσα έλεγαν ο Ραζβάν Λουτσέσου και οι παίκτες του, τόσο στις συνεντεύξεις τους όσο και στα αποδυτήρια τις τελευταίες ημέρες περί παθήματος και μαθήματος από την ήττα στην Τούμπα, η εικόνα του Δικεφάλου και στην Ουγγαρία ήταν κάκιστη και δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Οι Θεσσαλονικείς μπορεί το καλοκαίρι και δικαιολογημένα να «γκρίνιαζαν» για τις δύσκολες κληρώσεις που τους είχαν τύχει στην προσπάθειά τους για να μπουν για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League, ωστόσο ο όμιλος του Europa League ήταν «λουκούμι» και δεν θα έπρεπε να φτάσουν δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε ώστε να ψάχνουν... θαύματα και βαθμό ή βαθμούς στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι, αναφέρει το sportdog.gr

Βέβαια, στον ΠΑΟΚ αυτό που τους καίει φέτος είναι το πρωτάθλημα και λογικό είναι να υπάρχει «ψύχωση» με την κατάκτησή του, όπως διέρρεαν και χθες από το ασπρόμαυρο στρατόπεδο, ωστόσο οι δύο... σφαλιάρες από την Βίντι δημιουργούν προβλήματα τόσο για τώρα όσο και για το μέλλον. Αυτό, επειδή δεν (φαίνεται να) χάνεται μόνο η πρόκριση από έναν θεωρητικά βατό όμιλο, αλλά σε περίπτωση αποκλεισμού θα δυσκολέψει πάλι ενόψει καλοκαιριού και ο «δρόμος» του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους του Champions League. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ο Δικέφαλος και συνολικά η Ελλάδα, χρειάζονται τους βαθμούς ώστε να έχουν καλύτερες κληρώσεις στα προκριματικά!

Γι' αυτό και η μη πρόκριση από τον όμιλο θα θεωρηθεί τεράστια αποτυχία για τον ΠΑΟΚ και φυσικά για τον Λουτσέσκου ο οποίος τα έκανε, απλώς, μαντάρα αφού παρουσίασε μία ανέτοιμη ομάδα, που δεν έκανε σοβαρή ευκαιρία κόντρα στην αδύναμη Βίντι, η οποία και τον νίκησε καθαρά δύο φορές σε συνεχόμενα παιχνίδια.

Τι παίζει με Λουτσέσκου;

Το πρόβλημα όμως για τον Ρουμάνο δεν είναι μόνο η εικόνα του Δικεφάλου με τη Βίντι και φυσικά το παιχνίδι στο Περιστέρι όπου είχε την πρώτη γκέλα στο πρωτάθλημα, αλλά συνολικά το ντεφορμάρισμα του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα του Λουτσέσκου μπορεί να... πέταγε φωτιές στα προκριματικά του καλοκαιριού, όμως από εκεί και πέρα δεν έχει εντυπωσιάσει και με εξαίρεση με το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό και το άνετο διπλό απέναντι στην Μπάτε στο Μπόρισοφ, δεν έχει εντυπωσιάσει.

Γι' αυτό και υπάρχει πλέον και γκρίνια γύρω από την Τούμπα, καθώς πολλοί θεωρούν πως δεν γίνεται η ακριβότερη ομάδα του πρωταθλήματος, η πιο πλήρης όπως ισχυρίζονται στον Δικέφαλο, να παρουσιάζει αυτή την εικόνα απέναντι στην Βίντι και παίζει με σέντερ φορ τον Βαρέλα μετά το 70', σε μία απέλπιδα προσπάθεια για να γυρίσει το ματς!

Τεράστια οικονομική ζημιά αν αποκλειστεί!

Το θέμα όμως για τον ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο αγωνιστικό, καθώς η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και πολλοί που εκτιμούν πως τέτοιες ήττες ίσως βοηθήσουν την ομάδα στη μάχη για το πρωτάθλημα, καθώς θα την προσγειώσουν και θα της... χτυπήσουν καμπανάκι ώστε να αποφύγει τις γκέλες στην Superleague.

Το πρόβλημα έχει να κάνει και με το οικονομικό, καθώς ένας πιθανός αποκλεισμός από την Ευρώπη θα δημιουργήσει «ζημιά» ύψους δύο και τριών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα μπουν στα ταμεία αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει στους «32» του Europa. Πρόκειται για σημαντικό ποσό, καθώς ουσιαστικά θα κάλυπταν τα συμβόλαια Πρίγοβιτς και Βέρνμπλουμ!

Γι' αυτό λοιπόν και... πόνεσε η ήττα από τη Βίντι, ενώ ένας αποκλεισμός από τον συγκεκριμένο όμιλο θα χαλάσει το πρεστίζ του ΠΑΟΚ και όπως αναλύσαμε θα του δημιουργήσει έξτρα προβλήματα στις επόμενες κληρώσεις.

Πώς λοιπόν θα δικαιολογηθούν από τον Ραζβάν Λουτσέσκου όλα αυτά στον Ιβάν Σαββίδη, που όντως θέλει σαν... τρελός το πρωτάθλημα όπως και όλοι στον ΠΑΟΚ, όμως δεν ανέχεται τέτοιες ήττες και τέτοια εικόνα της ομάδας; Το ίδιο και ο Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος μπορεί να στηρίζει όσο κανένας άλλος τον Ρουμάνο προπονητή, όμως ήδη από το βράδυ της Πέμπτης μέσω social media έκανε λόγο για «ντροπή», θέτοντας ουσιαστικά άπαντες προ των ευθυνών τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ