Κοινωνία

Μαραθώνιος Αθήνας: Συγκλόνισε η 14χρονη Μαριάννα Αυγουστάκη (βίντεο)


Πρόσωπο του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας είναι η 14χρονη κρητικοπούλα Μαριάννα Αυγουστάκη που διένυσε τα 42 χλμ σε ειδικό αμαξίδιο το οποίο κινούσαν πρώην και νυν κολυμβητές και πολίστες του Ν. Ο. Ρεθύμνου.

Μεταξύ αυτών κι ο Κώστας Χατζηδάκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι βοηθός του Χάρη Παυλίδη στην ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού.

Ο Ρεθυμνιώτης προπονητής μίλησε σήμερα (13/11) στο καθημερινό αθλητικό μαγκαζίνο στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ και μεταξύ άλλων τόνισε: «Το γεγονός αυτό είναι ωραίο και βγάζει πολλά όμορφα συναισθήματα. Ομως, θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να προβάλουμε το τεράστιο κενό που υπάρχει στο νομοθετικό πλαίσιο της χώρα μας για τα παιδιά σαν τη Μαριάννα, που έχουν δηλαδή εγκεφαλική λειτουργία πάνω του 85 τοις εκατό, αλλά δεν έχουν κινητική λειτουργία.

Η Μαριάννα, λοιπόν, πηγαίνει σε κανονικό γυμνάσιο και δεν μπορεί, αλλά και δεν πρέπει να ενταχθεί σε ειδικό σχολείο -τα οποία φιλοξενούν παιδιά με εγκεφαλικά προβλήματα-. Αντιλαμβάνεστε πως εάν πάει σε ειδικό σχολείο δεν θα μπορέσει να αναπτύξει της μαθησιακές της ικανότητες. Ετσι, οποιαδήποτε οικογένεια που έχει παιδί σαν τη Μαριάννα και δεν διαθέτει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και να προσφέρει τη δικαίωμα της μόρφωσης που έχουν αυτά τα παιδιά».

Η 14χρονη, έχει γεννηθεί με κινητικά προβλήματα, όμως αυτά δεν την εμπόδισαν να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Έχοντας βοήθεια από τα ξαδέλφια της, τους φίλους της, πρώην και νυν αθλητές κολύμβησης του Ναυτικού Όμιλου Ρεθύμνης έλαβε μέρος στον ιστορικό αγώνα των 42 χιλιομέτρων, με το αναπηρικό της αμαξίδιο.
Μάλιστα, στα τελευταία μέτρα, έχοντας μπει πια στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η παρέα της την σήκωσε στα χέρια και έφτασε πεζή στον τερματισμό μέσα σε αποθέωση από όσους ήταν μπροστά.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmarkos.tv%2Fvideos%2F2140044599379431%2F&show_text=0&width=476

Την Τρίτη το πρωί, η πιτσιρίκα μαζί με τον περήφανο πατέρα της, φιλοξενήθηκαν από τον Γιώργο Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, δηλώνοντας ξεκάθαρα οτι «αυτό δεν ήταν μπροστά σε αυτά που μπορώ να κάνω».

https://youtu.be/1KW-Eoo1LLo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ