Πολιτική

Μέτσοβο, το «στολίδι» της Πίνδου από ακόμη πιο ψηλά (βίντεο)

Ο Λάζαρος Τσάτσος γύρισε ακόμη ένα βίντεο με το drone του, αναδεικνύοντας αυτή τη φορά την ομορφιά ενός από τους πιο γραφικούς οικισμούς της χώρας, του Μετσόβου.

Δείτε το βίντεο:

Όπως αναφέρει ο δημιουργός:

Ανάμεσα από πανύψηλα βουνά τον Λάκμο και το Μαρουβούνι χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1200 μέτρων συναντάμε έναν απο τους ποιο γραφικούς οικισμούς στην Ελλάδα .το Μέτσοβο. Η ονομασία του προέρχεται από τα σλαβικά «μέτσκα» που σημαίνει αρκούδα και «όβο» που σημαίνει χωριό . Τριγυρίζοντας στα ομορφότερά του σημεία μπορείτε να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου ,την Πινακοθήκη Αβέρωφ οπου θα δείτε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών.

Ο Αβερώφειος Κήπος πρέπει οπωσδήποτε να φιλοξενήσει τη βόλτα σας, αφού πρόκειται για ένα πάρκο περίπου 10 στρεμμάτων με όλα τα είδη δέντρων της Πίνδου ενώ μια στάση χρειάζεται να κάνετε και στο Νερόμυλο Γκίνα
Για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού μπορείτε να επισκεφτείτε. την Μονή του Αγίου Νικολάου και η μονή της Παναγίας (Κοιμήσεως της Θεοτόκου) .

Η ομορφιά του, όμως, δεν μπαίνει σε καλούπια και εντυπωσιάζει όλο το χρόνο με διαφορετικό τρόπο, με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει: πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακές βρύσες , παλιά αρχοντικά. Οι εναλλαγές του τοπίου κανουν το Μέτσοβο ένα μέρος που μπορείτε να επισκεφτείτε όλες τις εποχές του χρόνου.

Ευχαριστούμε το ίδρυμα Αβέρωφ Τοσίτσα για την παραχώρηση άδειας βιντεοσκόπησης, τον Τόλη Κιούρα για την βοηθειά του και τις πληροφορίες που μάς έδωσε για το Μέτσοβο.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ