Ελληνοτουρκικά

Μέγιστο λάθος από την χώρα μας - Στο υπ. Ναυτιλίας ο αρχηγός της τουρκικής Ακτοφυλακής

Όπως σημειώνουν πηγές του Λ.Σ. βασικός σκοπός της συνάντησης είναι η ανάπτυξη συνεργασίας για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης μεταναστών και οι δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων που διακινούν παράνομα αλλοδαπούς, λαθραία προϊόντα και ναρκωτικά μέσω της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας μεθορίου. Οι συνομιλίες χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής σημασίας για την ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας και διεξάγονται στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που έχουν συμφωνηθεί κατά το παρελθόν από τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Αρχηγός της τουρκικής Ακτοφυλακής έφτασε στη χώρα μας την Πέμπτη και στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονταν και επίσκεψη στην Ακρόπολη ενώ την Παρασκευή το πρωί μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πρόκειται μεταβεί στο Αρχηγείο του ΛΣ στον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι στην απευθείας συνεργασία των Λιμενικών Αρχών Ελλάδας και Τουρκίας στοχεύει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε προ ημερών σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός, Δημήτρης Βίτσας. «Θα έχουμε μια πολύ έντονη συνεργασία, για παράδειγμα στο επίπεδο των ακτοφυλακών μας, Λιμενικό και τουρκική ακτοφυλακή για τα νησιά, αλλά και της Αστυνομίας. Ακόμα παραπέρα, να προχωρήσουμε και σε σχέση με τα νησιά σε μια σειρά συνεργασίες. Το πιο βασικό για μένα που νομίζω ότι θα το πετύχουμε είναι η απευθείας συνεργασία των Λιμενικών Αρχών μεταξύ τους σε κάθε νησί με την απέναντι πλευρά. Και μια τέτοια συνεργασία που ήδη την έχουμε κάνει σε δυο νησιά και είναι πάρα πολύ επιτυχημένη, νομίζουμε ότι πρέπει να την πάμε και στα 5 νησιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως στις 6 Νοεμβρίου 2014 είχε πραγματοποιηθεί στον Πειραιά συνάντηση μεταξύ του τότε Αρχηγού της τουρκικής Ακτοφυλακής Χακάν Ουστεμ με τον τότε Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο πλευρών έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιούνται επισκέψεις του έλληνα Αρχηγού του Λ.Σ. στην Τουρκία και του τούρκου ομολόγου του στον Πειραιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ