Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδος: Πέρασε από την Πάτρα ο Ολυμπιακός, 0-2 την Παναχαϊκή - Με τιμωρία κινδυνεύουν οι «ερυθρόλευκοι» (βίντεο)


Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα 2-0 από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, απέναντι στην Παναχαϊκή, και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με τον Τοροσίδη να βρίσκει δίχτυα στο 38΄ και τον Ναουέλ στο 69΄ οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν τις δύο νίκες στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά το «εισιτήριο» για τους «16» του θεσμού.

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος διέκοψε για περίπου 15 λεπτά τον αγώνα στο 54΄, μετά από συγκρούσεις οπαδών του Ολυμπιακού με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν, πλέον, με αφαίρεση βαθμών (-3), λόγω του δεδικασμένου που υπάρχει με την ΑΕΚ.

Σε... μονόλογο του Ολυμπιακού εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τους «ερυθρόλευκους» να ελέγχουν με το... καλημέρα το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορούν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους. Στο 38΄, όμως, ο Τοροσίδης βρήκε τον τρόπο και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ναουέλ. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός πίεσε, θέλοντας να «σφραγίσει» τη νίκη και το πέτυχε στο 69΄, με τον Ναουέλ να πλασάρει τον Σούλη μέσα από την περιοχή και να γράφει το τελικό 2-0.

TA ΓΚΟΛ

https://www.dailymotion.com/embed/video/x6wixqw?autoPlay=1

https://www.dailymotion.com/embed/video/x6wj1ml?autoPlay=1

Όπως αναφέρει το soccerplus, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία της έδρας του για δύο έως τέσσερις αγωνιστικές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πάτρα στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, ο οποίος μάλιστα διεκόπη για περίπου 15 λεπτά καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Με βάση και το δεδικασμένο από την περίπτωση της ΑΕΚ, η οποία τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ, οι Πειραιώτες κινδυνεύουν με ανάλογη ποινή.

Εφόσον στην έκθεση της Αστυνομίας υπάρξει καταγραφή βιαιοπραγιών κατά προσώπων τότε ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4β, με το οποίο τιμωρήθηκε και η «Ένωση».

Εντούτοις στην περίπτωση του Ολυμπιακού υπάρχει και προσωρινή διακοπή, στοιχείο που επιβαρύνει περισσότερο τη θέση του συλλόγου.

Εκτός από την αφαίρεση βαθμών προβλέπεται τιμωρία της έδρας και πρόστιμο που μπορεί να «αγγίξει» τις 250.000 ευρώ.

Ιδού τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ