Υγεία

Κρύο ντους: Τα οφέλη στην υγεία του άντρα

Το κρύο ντους «θωρακίζει» την υγεία σου περισσότερο από όσο νομίζεις.

Έχει πολλά οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για την επιδερμίδα. Ξεκινάς με χλιαρό νερό και βαθμιαία το κρυώνεις.

Σε τι ωφελεί το κρύο ντους:

  • Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Free Radical Biology and Medicine, ο κόσμος που κάνει συχνότερα κρύα ντους δείχνει να αρρωσταίνει πιο σπάνια και να δυναμώνει το ανοσοποιητικό.

Πέρα από αυτό, έχει ήδη αποδειχθεί πως το κρύο ντους μειώνει την πίεση και το στρες, βοηθώντας το δέρμα να αναπνέει καλύτερα.

  • Ανεβάζει την λίμπιντο

Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Θρομβώσεων στην Μεγάλη Βρετανία, το κρύο νερό ανεβάζει την παραγωγή της τεστοστερόνης και παράλληλα είναι must για την πρωτεΐνη σύνθεση των μυών σου.

Περισσότερο κρύο νερό, περισσότερο σεξ. Τόσο απλά.

  • Το «φάρμακο» μετά την προπόνηση

Το κρύο νερό είναι ιδανικό για να σταματήσουν τα πιασίματα και οι φλεγμονές στους μύες, μετά την γυμναστική.

Θα τονώσει το σώμα, θα επιταχύνει την σύσφιξη των μυών και θα επιταχύνει την κυκλοφορία του οξυγόνου από τους πνεύμονες στους ιστούς.

Ό,τι δηλαδή χρειάζεται το σώμα για να αναμορφωθούν και να ετοιμαστούν για την επόμενη προπόνηση.

  • Αυξάνει τον μεταβολισμό

Όταν το σώμα εκτίθεται στο κρύο, ενεργοποιείται η παραγωγή του καφέ λίπους, το οποίο συνδέεται με το κάψιμο της ενέργειας στο σώμα.

Όσο περισσότερο καφέ λίπος έχεις, τόσο περισσότερες θερμίδες καις κάθε δευτερόλεπτο και συνεπώς τόσο περισσότερα κιλά χάνεις.

Όταν λοιπόν, ανεβαίνουν τα ποσοστά λίπους στο σώμα, ο μεταβολισμός επιταχύνει τη δράση του, καθώς αυξάνονται και η πίεση και η μέση θερμοκρασία.

Οι αντιδράσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την εγρήγορση του οργανισμού και την ευκολότερη απώλεια κιλών.

  • Βελτιώνει την όψη των μαλλιών και της επιδερμίδας

Το ζεστό νερό έχει την τάση να αφυδατώνει το δέρμα, σε αντίθεση με το κρύο που «σφίγγει» την επιδερμίδα και τους πόρους, ενώ παράλληλα αποτρέπει και την απόφραξή τους από βρωμιές και φυσικά έλαια.

Έτσι συμβάλει και στην μείωση σμήγματος στην επιδερμίδα. Κάτι αντίστοιχο κάνει το κρύο νερό και στους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την βρωμιά από το να εισχωρήσει βαθύτερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ