Κοινωνία

Κρήτη: Αποφυλακίστηκε ο κρεοπώλης για το φονικό του Προφήτη Ηλία!

Με το χαρτί της αποφυλάκισης στα χέρια, πέρασε πριν από λίγες ώρες την πύλη της εξόδου από τις φυλακές της Αγυιάς ο 57χρονος κρεοπώλης από τον Προφήτη Ηλία, καταδικασθείς για το αιματηρό επεισόδιο που είχε σημειωθεί στο χωριό με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Σχεδόν 6,5 χρόνια μετά ο 57χρονος είναι και πάλι ελεύθερος. Ήταν κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί, ίσως συντομότερα από όσο είχε υπολογιστεί, μετά και την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου όπου ως γνωστόν «έσπασαν» τα ισόβια σε βάρος του.

Με ομόφωνη απόφαση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής για τον Πρίαμο Ξυδάκη και ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον Μανόλη Σταυρουλάκη.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών στον κρεοπώλη για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Πρίαμου Ξυδάκη υπό τον βρασμό ψυχικής ορμής. Για την ανθρωποκτονία από αμέλεια έχουν προταθεί 5 έτη, όμως επειδή το δικαστήριο δέχτηκε ότι και οι δύο θάνατοι επήλθαν από ένα και μοναδικό πυροβολισμό, το πλημμέλημα απορροφήθηκε από το κακούργημα.

Επιπλέον επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας-οπλοκατοχής. Η απόφαση προκάλεσε πανδαιμόνιο στην πλευρά της πολιτικής αγωγής ενώ ο βασικός κατηγορούμενος ξέσπασε σε λυγμούς.

Πηγή: cretalive

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...