Κοινωνία

Κομοτηνή: Ο παθολόγος έκρυβε για 3 χρόνια ένα μεγάλο μυστικό – Σάλος από την αποκάλυψη της αλήθειας!

Ο παθολόγος στην Κομοτηνή ακολουθούσε το δικό του δρόμο. Οι ασθενείς του δεν είχαν ιδέα γι' αυτά που συνέβαιναν...

Η συστηματική παραβατική συμπεριφορά Κομοτηναίου γιατρού του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων, διακριβώθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Όπως αποκαλύπτεται ο παθολόγος «έκοβε» συνταγές σε ασθενείς που πήγαιναν για εξετάσεις για άσχετα προβλήματα, συμπεριλαμβάνοντας ένα διατροφικό φαρμακευτικό σκεύασμα, που είναι για συγκεκριμένη στομαχική νόσο παρότι, οι ασθενείς δεν το είχαν ανάγκη, έτσι ώστε να παίρνει προμήθεια κάθε φορά που το συνταγογραφούσε.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργος Φιλιππίδης, κληθείς από την ΕΡΤ Κομοτηνής να σχολιάσει, υπογράμμισε μόνο πως, η Διοίκηση στο Σισμανόγλειο, τόσο για την συγκεκριμένη περίπτωση, όσο και άλλες ανάλογες, που υπήρξε πιθανή βλάβη του ΕΟΠΥΥ, έπραξε το καθήκον της, για τον πειθαρχικό και ποινικό τους έλεγχο.

Πηγή: ΕΡΤ, xronos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...