Πολιτική

Κινήσεις εντυπωσιασμού από Π. Καμμένο για πάρει ψήφους: «Δίκαια τα αιτήματα των κληρικών»

Μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ της κυβερνήσεως και των κληρικών επιχείρησε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, όπως διεφάνη από τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σύμφωνα με το newpost, «συναντήθηκε μαζί τους ως πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος και ενημερώθηκα για τις θέσεις τους και τις τελέυταίες εξελίξεις στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους».

«Συμφωνήσαμε οτι σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να διασφαλιστεί η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση τους αλλα και η μονιμότητα των κληρικών. Δεν ειναι δημόσιοι υπάλληλοι. Θρησκευτικό λειτούργημα επιτελούν. Η θέση των ΑΝΕΛ είναι οτι θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις της ιεραρχίας, αλλα θεωρώ οτι τα αιτήματα τους ειναι δίκαια και διασφαλίζουν την ηρεμία στην εκκλησία. Θεωρώ οτι πρέπει με αυτά τα δυο δεδομένα να επιλυθεί η οποιαδήποτε διαφορα υπάρχει σημερα», τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι τα δύο δίκαια αιτήματα των κληρικών διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία.

Τέλος, ο ΥΕΘΑ δεν έκρυψε αρχικά την ενόχλησή του που δεν είχε ενημέρωση από τον Αρχιεπίσκοπο, κάτι που προσπάθησε να μετριάσει αργότερα λέγοντας ότι «όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί άλλωστε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...