Καιρός

Καλοκαιρινός Νοέμβριος- Ο καιρός τρελάθηκε ή υπάρχει εξήγηση; (Βίντεο)

Ποιος χειμώνας; Το καλοκαίρι συνεχίζεται και μας αποσυντονίζει από δουλειές και υποχρεώσεις. Πάρτε τα μαγιό και ορμίστε στις θάλασσες. Καλοκαίρι για πάντα.

Έχει γίνει το συντομότερο ανέκδοτο των τελευταίων ημερών: "Πόσο έχει ο μήνας; 93 Αυγούστου". Η ζέστη είναι σχεδόν ανυπόφορη, δέντρα και λουλούδια ανθίζουν και τις παραλίες δεν τις επισκέπτονται μόνον οι τολμηροί χειμερινοί κολυμβητές.

Η αιτία για τον… καλό μας τον καιρό πρέπει να αναζητηθεί στην Αφρική. Όπως λέει στο Newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται στην ευρύτερη περιοχή μας από τις βορειοανατολικές περιοχές της Μαύρης Ηπείρου, σε συνδυασμό με τις υψηλές βαρομετρικές πιέσεις που επικρατούν στην νοτιοανατολική Ευρώπη επηρεάζοντας και την Ελλάδα, έχουν ανεβάσει ακόμα και κατά 10 βαθμούς τον υδράργυρο, σε σχέση με την μέση τιμή για την εποχή.

Τα «περίεργα» του καιρού δεν σταματούν εκεί. Οι βορειοδυτικές περιοχές της Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Αγγλία ή η Γερμανία; έχουν ψύχρα, σε αντίθεση με τις νοτιότερες περιοχές, όπως στην Ιταλία -στην οποία μάλιστα τις τελευταίες μέρες εκδηλώνονται και ισχυρές καταιγίδες, τη χώρα μας, την Τουρκία και την Κύπρο, όπου επικρατούν οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Πάντως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αυτή η καλοκαίρια θα διατηρηθεί μέχρι και αύριο Σάββατο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σταδιακά από την Κυριακή και στην συνέχεια θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, ωστόσο όχι σε τιμές ιδιαιτέρως χαμηλές.

Ακούστε τι είπε στο Newsit.gr ο Γιάννης Καλλιάνος:
https://www.youtube.com/watch?v=GHnvlILJ3M4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...