Οικονομία

Θετική η έκθεση της Κομισιόν - Ευχάριστα τα νέα για το πρωτογενές πλεόνασμα

Έρχεται η έκθεση της Κομισιόν σαν ένα προεκλογικό δώρο για την κυβέρνηση αφού φαίνεται πως θα είναι θετική.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει σήμερα καλές ειδήσεις πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους», γράφει η ιστοσελίδα Politico στο καθημερινό ενημερωτικό δελτίο του.

Σήμερα αναμένεται η πρώτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας από την Κομισιόν για την Ελλάδα, η οποία για πρώτη φορά περιλαμβάνεται στις κανονικές εκτιμήσεις για τους προϋπολογισμούς των χωρών, γράφει το Politico και προσθέτει ότι η έκθεση θα είναι «Δώρο για την Αθήνα»

H έκθεση αναμένεται να επιβεβαιώσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με αξιωματούχους που βρίσκονται κοντά στο ζήτημα.

Αυτό θα σημαίνει ότι η Ελλάδα πληροί τους όρους των Ευρωπαίων δανειστών της –και η κυβέρνηση μπορεί να μην κάνει τις περικοπές συντάξεων, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση ήταν προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο», τονίζει η ιστοσελίδα Politico.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...