Κόσμος

Θεσσαλονίκη: Σε μια ανεπτυγμένη χώρα που τα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα γιατί... δεν υπάρχει θέρμανση (Εικόνες)

Δεν μπήκαν στις τάξεις τους σήμερα οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης. Το κτήριο... έμεινε από θέρμανση καθώς μετά από ολιγωρία δεν έγινε η σύνδεση στο φυσικό αέριο. Οι γονείς βρέθηκαν το πρωί στο σχολείο μαζί με τα παιδιά τους, αλλά το μάθημα δεν άρχισε ποτέ. Για το ζήτημα όπως έλεγαν, είχαν ενημερώσει το Δήμο Παύλου Μελά καιρό τώρα. Στο σχολείο έγιναν το καλοκαίρι οι ενέργειες για να μπει στο δίκτυο του φυσικού αερίου, αλλά δεν προχώρησε το τελευταίο σκέλος που είναι η σύνδεση.

Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα η θέρμανση γινόταν με καυστήρα πετρελαίου και μετά την απομάκρυνση του αναμενόταν η αυτοψία για σύνδεση με το αέριο. Ετσι, δεν είναι μόνο τα σχολεία σε Κοζάνη και Φλώρινα που δε λειτουργούν σήμερα εξαιτίας της χιονόπτωσης, αλλά και το συγκεκριμένο σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί, οι γονείς ενημερώθηκαν στην πύλη του σχολείου από τους δασκάλους για την έλλειψη θέρμανσης και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, αφού την τελευταία στιγμή έμαθαν την εξέλιξη αυτή και πολλοί δεν είχαν που να αφήσουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά τους. Παράλληλα, είναι άγνωστο αν και αύριο θα λειτουργήσει το σχολείο.

Θεσσαλονίκη: Κλειστό το 2ο Δημοτικό στην Πολίχνη

Δέκτης των έντονων παραπόνων έγινε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ιωσήφ Αράπογλου που βρέθηκε εκεί, αφού σύμφωνα με τα όσα λένε οι γονείς, ο Δήμος ολιγώρησε χαρακτηριστικά, αφήνοντας το σχολείο χωρίς θέρμανση. Παράλληλα, σήμερα στο συγκρότημα έφτασε και συνεργείο της ΔΕΠΑ, για τις εργασίες.

Αυτό φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό ζήτημα στο 2ο Δημοτικό. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει κάνει γνωστό πως απαιτείται στατικός έλεγχος γιατί παρατηρούνται ρηγματώσεις και καθιζήσεις. Για το λόγο αυτό βρέθηκε σήμερα στο χώρο και μηχανολόγος που θα κάνει την αυτοψία.

Πηγή: life-events.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...