Κόσμος

Θα τους εξαϋλώσουν: Σύροι και Ρώσοι προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στην Αλ Κάιντα στη νοτιοανατολική Ιντλίμπ

Ο συριακός αραβικός στρατός προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείριση στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της επαρχίας της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Al Masdar News.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα έκλεισαν το Πέρασμα Μορέκ, στον αυτοκινητόδρομο M5, που συνδέει τις περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές με τα κυβερνητικά εδάφη και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην τζιχαντοκρατούμενη Ιντλίμπ.

Οι κυβερνητικοί έκλεισαν το πέρασμα επειδή οι τζιχαντιστές από την άλλη πλευρά βομβαρδίζουν τις θέσεις τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Al Masdar News, το κλείσιμο του περάσματος θεωρείται ως ένα από τα πρώτα βήματα του στρατού στα πλαίσια της προετοιμασίας μεγάλης επιχείρισης στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της Ιντλίμπ.

Εδώ και εβδομάδες κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την εν λόγω σχεδιαζόμενη επίθεση του συριακού στρατού.

Όπως φαίνεται τελικά πήρε έγκριση από τη συριακή και ρωσική στρατιωτική ηγεσία, αναφέρει το tribune.

Την επίθεση θα οδηγήσουν οι επίλεκτες δυνάμεις «Τίγρεις» του συριακού στρατού, που προς το παρόν έχουν στρατοπεδεύσει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμπού Ντουχούρ στη νοτιοανατολική Ιντλίμπ.

Στόχος τους θα είναι να εκδιώξουν τον συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα, την οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης