Αρχείο

Θέατρο του παραλόγου από τον Σώρρα: «Δεν ήμουν καταζητούμενος, με ψάχνατε σε λάθος διεύθυνση» - «Αφήστε με, θα σώσω την Ελλάδα»

Πουλάει τρέλα ο προφυλακιστέος Αρτέμης Σώρρας, λέγοντας πως τον αναζητούσαν σε λάθος διεύθυνση και εμμένοντας στην θέση ότι αν τον αφήσουν ελεύθερο θα σώσει την Ελλάδα.

Μαζί του κατηγορούνται 18 ακόμα ηγετικά στελέχη του κινήματός του, ενώ οι κατηγορίες αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και ξέπλυμα χρήματος.

Στους 18 έχουν φτάσει πλέον οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Ελλήνων Συνέλευσις, με ηγέτη τον Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος ύστερα από πέντε μήνες εγκλεισμού ζητά την αποφυλάκισή του. «Δεν ήμουν καταζητούμενος, με ψάχνατε σε λάθος διεύθυνση» φέρεται να υποστηρίζει στην αίτησή του.

Ο ηγέτης της Ελλήνων Συνέλευσις που εκτός από τις καταδικαστικές αποφάσεις που έχει σε βάρος του αντιμετωπίζει και βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για τη δράση της οργάνωσης, υπέβαλε σχετική αίτηση ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, επισημαίνοντας πως παρά τους 15 μήνες που ήταν καταζητούμενος, δεν είναι ύποπτος φυγής, καθώς «ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα».

Την ώρα που ολοένα και περισσότεροι στενοί του συνεργάτες διώκονται από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές με βαρύτατες κατηγορίες, ο προφυλακισμένος πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας, ζητεί να βρεθεί εκτός φυλακής, πέντε περίπου μήνες μετά την προφυλάκισή του.

Ο Αρτέμης Σώρρας εμμένει στην αθωότητα του, την οποία, όπως υποστηρίζει, απέδειξε στον ανακριτή με τα αποδεικτικά στοιχεία που του προσκόμισε. Υποστηρίζει δε την αρχική του θέση, ότι, δηλαδή, είναι κάτοχος 600 δισ. δολαρίων που θα βγάλουν την Ελλάδα από τη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει σε βάρος του Αρτ. Σώρρα ποινική δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος Δημοσίου, Τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνελεύσις» και οι συγκατηγορούμενοι του δρούσαν «ως εγκληματική οργάνωση πείθοντας τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο, σε Τράπεζες και σε ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να υποστούν ανυπολόγιστη βλάβη».

Τέλος, να σημειωθεί πως στα 8 πρόσωπα που αρχικά είχαν κατηγορηθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προστέθηκαν στο πλαίσιο της ανάκρισης άλλα δέκα, που επίσης κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτη και ξέπλυμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ