Κόσμος

Η 19χρονη από τη Βρετανία με πνεύμονες και καρδιά … συνταξιούχου

Μία νεαρή κοπέλα χρειάζεται μεταμόσχευση τριών οργάνων έπειτα από μία σπάνια πάθηση που την άφησε με όργανα ενός «συνταξιούχου».

Συγκεκριμένα, η 19χρονη Yasmin Swift από το Κεντ της Βρετανίας πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση και των δύο πνευμόνων, αλλά και καρδιάς, καθώς πάσχει από ιδιοπαθή υπέρταση πνευμονικής αρτηρίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι γιατροί ήταν αρχικά μπερδεμένοι όταν η πρώην τσιρλίντερ άρχισε να ανεβαίνει σκαλιά, παλεύοντας να αναπνεύσει και να υποφέρει από έντονους πόνους στο στήθος.

Μετά τη διάγνωση πριν από ένα χρόνο, η νεαρή κοπέλα λαμβάνει ισχυρή θεραπευτική αγωγή, κάτι όμως που δεν την έχει ανακουφίσει και δεν έχει καταστήσει την καθημερινότητά της πιο εύκολη.

Μιλώντας για τα συμπτώματα, η Swift είπε: «Πριν από ένα χρόνο άρχισα να αισθάνομαι άσχημα. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω εύκολα. Κυριολεκτικά έμενα από ανάσα όταν ανέβαινα μια σκάλα. Έπρεπε να σταματάω, καθώς ήμουν συνέχεια κουρασμένη. Με πονούσε το στήθος μου και τα πόδια μου πρήζονταν, οι γιατροί όμως μου έλεγαν ότι δεν έχω κάτι».

Όσον αφορά την αγωγή που παίρνει, τόνισε: «Δεν έκανε πολλά. Το επόμενο στάδιο είναι η μεταμόσχευση πνευμόνων και ίσως καρδιάς. Αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα έρθουν τα πράγματα».

Η Swift μίλησε για το πώς επηρέασε την καθημερινότητά της η πάθηση: «Μου άρεσε να πηγαίνω στο γυμναστήριο και να χορεύω. Τώρα δεν μπορώ να βγαίνω όπως παλιά». Αλλά και οι διακοπές της έχουν επηρεαστεί, καθώς δυσκολεύεται να πάρει ανάσα όταν κάνει ζέστη.

Η νεαρή έχει στόχο να αφυπνίσει τον κόσμο για την πάθησή της, ενώ η οικογένειά της και οι φίλοι της συγκεντρώνουν χρήματα για την Ένωση Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ