Υγεία

Η σωστή γυμναστική είναι το Α και το Ω για το τέλειο σώμα - Μικρά μυστικά και συμβουλές που κανείς δεν σου λέει

Δεν έχει σημασία μόνο το να γυμνάζεσαι! Αυτό που είναι βασικότερο είναι να κάνεις σωστή γυμναστική, να ενισχύεις τους μύες σου, αλλά να μην τους δημιουργείς προβλήματα. Δεν θέλει έξτρα κόπο, θέλει τρόπο και εμείς θα σου πούμε πώς να τα καταφέρεις!

Μη γυμνάζεις τα ίδια σημεία κάθε μέρα! Κάνε κανονικά το ζέσταμα σου και μετά ξεκίνα τις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Ακολούθησε, όμως, ένα κυλιόμενο πρόγραμμα. Ξεκίνα από πάνω ή από κάτω και δούλεψε τα σημεία που επιθυμείς. Για παράδειγμα σήμερα κάνε ασκήσεις για χέρια και στήθος, αύριο κοιλιακούς και στη συνέχεια πόδια.

Προστάτευσε τη μέση σου. Αν σηκώνεις πολλά βάρη οφείλεις να προσέχεις τη μέση σου. Αγόρασε, λοιπόν, μία σφιχτή ζώνη που θα αγκαλιάζει τη μέση σου και θα την κρατά σταθερή την ώρα που γυμνάζεσαι. Αυτή η ζώνη θα μετρατρέψει τη γυμναστική σε σωστή γυμναστική και δεν θα επιβαρύνει τη μέση σου.

Σφίξε τους μύες σου. Μέσα στη διάρκεια της ημέρας σφίξε τους μύες σου για να τους δυναμώσεις ακόμα πιο πολύ και για να τους έχεις πάντα ξύπνιους. Αν είσαι κάτω από τα 40 σφίξε ξεχωριστά κάθε μυ σου για 15 δευτερόλεπτα ενώ, αν είσαι πάνα από 40 διπλασίασε το χρόνο.

Μη ξεπερνάς τη μία ώρα προπόνησης. Κράτησε το χρόνο διάρκειας της προπόνησης σου κάτω από τα 60 λεπτά γιατί μετά το σώμα σου παράγει περισσότερη κορτιζόλη.

Εξέτασε τον πάγκο πριν κάτσεις να σηκώσεις τα βάρη. Πίεσε με τον αντίχειρά σου τον πάγκο και αν νιώσεις το ξύλο βρες κάποιον άλλο πάγκο για να κάνεις τις ασκήσεις σου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ