Κόσμος

Η Νορβηγική φρεγάτα βούλιαξε - Οι εικόνες που την δείχνουν να καταπίνεται από τη θάλασσα

Την κατάπιε η θάλασσα τη φρεγάτα που συγκρούστηκε με το ελληνικό τανκερ. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των συνεργείων η φρεγάτα βυθίστηκε. Όλο το βράδυ προσπαθούσαν να την σταθεροποιήσουν με ειδικά συρματόσχοινα. Το ένα μετά το άλλο έσπαγαν με αποτέλεσμα να βυθιστεί και άλλο

Ένα μικρό μέρος της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού της Νορβηγίας έχει μείνει πλέον πάνω από το νερό μετά την σύγκρουσή της - - με υπαιτιότητα του πληρώματός της όπως αποδεικνύεται – με ελληνόκτητο τάνκερ στην Βόρεια Θάλασσα. Οι προσπάθειες να σωθεί η νορβηγική φρεγάτα απέβησαν άκαρπες όπως δείχνουν οι φωτογραφίες από το Λιμενικό της Νορβηγίας.

Η λειτουργία της πλατφόρμας Στουρ που βρίσκεται δίπλα στις νορβηγικές ακτές και στο ναυάγιο δεν έχει επηρεαστεί σύμφωνα με τις αρχές. Το Πολεμικό Ναυτικό της Νορβηγίας προσπαθεί από την περασμένη Πέμπτη να σώσει το πλοίο αλλά και τον εξοπλισμό του προσπαθώντας να το δέσει με ειδικά συρματόσχοινα στην ακτή. Όμως, δυο από αυτά έσπασαν και το πλοίο βυθίστηκε.

«Τα καλώδια έσπασαν και το πλοίο βυθίστηκε άλλο ένα μέτρο. Αντικαταστήσαμε τα καλώδια με πιο ισχυρά. Δουλεύαμε όλο το βράδυ αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι οι προσπάθειές μας ήταν άκαρπες και δεν ήταν ασφαλές να συνεχίσει το προσωπικό», είπε ο επικεφαλής των εργασιών.

Τα ξημερώματα και άλλα καλώδια έσπασαν και το πλοίο βυθίστηκε σχεδόν ολοσχερώς. Από την σύγκρουση με το τάνκερ 8 από τα 137 μέλη του πληρώματος της φρεγάτας τραυματίσθηκαν ελαφρά.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη Νορβηγική φρεγάτα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ