Κόσμος

Ηράκλειο: Άνοιξαν το ξύλινο κουτί και βρήκαν μέσα... κάτι που δεν φαντάζονταν - Τι θα μετέφερε το αεροπλάνο; (Εικόνες)

Το αεροπλάνο της Aegean βρίσκεται στο αεροδρόμιο. Οι εικόνες από το Ηράκλειο κάνουν τα like στο διαδίκτυο να πέφτουν βροχή...
Η Γιαννούλα, η ανάπηρη προβατίνα από την Κρήτη, ταξίδεψε για την Ολλανδία όπου θα φιλοξενηθεί σε εξειδικευμένη φάρμα για ζώα σαν αυτή. Η χθεσινή, πρωινή πτήση της Aegean από το Ηράκλειο μετέφερε την προβατίνα στην Αθήνα και από εκεί στην Ολλανδία, αφού ξεπεράστηκαν απίστευτες γραφειοκρατικές δυσκολίες, καθώς η… επιβάτιδα του αεροπλάνου δεν ήταν συνηθισμένη.

Τη Γιαννούλα βρήκαν να σέρνεται παράλυτη στον χιονισμένο Ψηλορείτη η γυμνάστρια Νίκη Μανωλάκη και ο καθηγητής Πληροφορικής Ανδρέας Γεωργόπουλος. Την περιέθαλψαν και τη φιλοξενούσαν στο διαμέρισμά τους, χώρος όχι κατάλληλος για το ζώο. Της κατασκεύασαν ειδικό αμαξίδιο ώστε να μπορεί να κινείται ενώ έγινε αχώριστη φίλη και με την Μορένα, τη σκυλίτσα της οικογένειας.

Η ανάπηρη προβατίνα που ταξίδεψε στην Ολλανδία

Η λύση τελικά δόθηκε από την Aegean η οποία δέχτηκε να μεταφέρει δωρεάν τη Γιαννούλα σε ειδικό ξύλινο κουτί που κατασκεύασε το ζευγάρι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΙΑΤΑ.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Κρήτης εξέδωσαν όλες τις σχετικές άδειες και στις 8.30 το πρωί της Κυριακής η Γιαννούλα επιβιβαζόταν στην πτήση για Αθήνα και από εκεί για Ολλανδία.

Η Νίκη και ο Ανδρέας πέταξαν μαζί της και τη συνόδευσαν μέχρι το καινούριο της σπίτι όπου και θα παραμείνουν για λίγες μέρες ώστε να είναι πιο εύκολη η προσαρμογή της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ