ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μουσουλμάνα βουλευτής φέρνει νόμο για να «μπει» η μαντίλα στο Κογκρέσο

Την τροποποιήση ενός νόμου 181 ετών, με τον οποίο απαγορεύεται η μαντίλα στο Κογκρέσο, προωθεί η Ιλχάν Όμαρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία που εξελέγη βουλευτής της Μινεσότα στις ενδιάμεσες εκλογές.

Η προσπάθεια της Μουσουλμάνας βουλευτού των αντιπροσώπων, στηρίζεται και από τη μεγαλύτερη οργάνωση για τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Η τροποποίηση του αφορά τόσο τα τουρμπάνια των Σιχ όσο και τα εβραϊκά κιπά. Η αλλαγή του νόμου αναμένεται να εγκριθεί τον Ιανουάριο, οπότε οι Δημοκρατικοί αναλαμβάνουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Κανείς δεν φοράει μαντίλα στο κεφάλι μου, εγώ τη φοράω… Είναι επιλογή, μια επιλογή που προστατεύεται από την 1η τροποποίηση (του αμερικανικού συντάγματος» τόνισε την Κυριακή η Όμαρ στο λογαριασμό της στο Twitter.

«Και αυτή δεν είναι η πρώτη απαγόρευση που πρόκειται να άρω» πρόσθεσε η βουλευτών των Δημοκρατικών.

Σημειώνεται ότι στις ενδιάμεσες εκλογές η Ιλχάν Όμαρ και η Ρασίντα Τλάιμπ (παλαιστινιακής κατατγωγής) έγιναν οι πρώτες Μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Η πρόταση για τροποποίηση του επίμαχου νόμου στηρίζεται από το Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών σχέσεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...