Βόρεια Ήπειρος

Υποκρισία: Μετά από 2 εβδομάδες η Βουλή θυμήθηκε τον Κατσίφα - Eνός λεπτού σιγή στη μνήμη του - Ακόμα να καταδικάσει το ΥΠΕΞ την τοποθέτηση Ράμα

Αφού πέρασαν δύο εβδομάδας, η Ελληνική Βουλή αποφάσισε να τιμήσει τον Κ. Κατσίφα. Όλο αυτό το διάστημα, ειδικά η Κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν απίστευτες επιθέσεις κατά του εθνομάρτυρα της Β. Ηπείρου.

Πάντως η υποκρισία έχει και τα όριά της. Όχι μόνο πέρασαν αρκετές ημέρες, αλλά κανένα από τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα δεν έχει βγάλει σκληρή ανακοίνωση κατά της Αλβανίας.

Ειδικά το Ελληνικό ΥΠΕΞ, ακόμα δεν έχει απαντήσει στις προκλήσεις Ράμα.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα τήρησε η Βουλή μετά από σχετική πρόταση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Χουλιαράτες. Ζητώ την έγκριση του Σώματος, γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή», ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης ανοίγοντας τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Χθες, ο Ε. Ράμα προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις. Προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ανθρώπους που βρέθηκαν στην κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, απαντώντας σε σχόλιο χρήστη στο Facebook, ο οποίος τον κάλεσε να «παρέμβει διότι ντροπιαστήκαμε, καθώς έρχονται οι Έλληνες και μας προκαλούν».

Οπως έγραψε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας «το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου.

Και εσείς όμως μην χρησιμοποιείτε τον όρο "Greku" διότι είναι εξίσου αηδιαστικό όσο όταν στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν τη λέξη "shqiptari!". Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της Μειονότητας στους Βουλιαράτες, δεν είναι "greku", αλλά πολίτες της Αλβανίας. 

Μην ανησυχείτε, η Αλβανία δεν "ντροπιάζεται" από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και φωνάζουν σαν κοράκια. Άθλιοι που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν σέβονται, και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Η χώρα τους, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τους δικούς της χοίρους και γαϊδούρια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ