Κόσμος

Επιστήμονες εξηγούν την Θεϊκή καταστροφή στα Σόδομα

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι μια "υπερβολική έκρηξη από τον ουρανό" κατέστρεψε πόλεις κοντά στη Νεκρά Θάλασσα πριν από 3.700 χρόνια, κάτι που λένε οι βιβλικοί αναλυτές, ότι απηχεί την καταστροφή του Σόδομα.

Το Science News ανέφερε ότι τα νέα ευρήματα αποκαλύφθηκαν στην ετήσια συνάντηση των Αμερικανικών Σχολών Ανατολικών Ερευνών την περασμένη εβδομάδα από τον αρχαιολόγο Phillip Silvia του Πανεπιστημίου Trinity Southwest στο Albuquerque του Νέου Μεξικού.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη χρονολόγηση των ακτινοβολιών άνθρακα και ανακάλυψαν ορυκτά που κρυσταλλώθηκαν αμέσως σε υψηλές θερμοκρασίες σε πόλεις και αγροτικούς οικισμούς βόρεια της Νεκράς Θάλασσας, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια τεράστια έκρηξη αέρα, ενδεχομένως από ένα μετεωρίτη, κατέστρεψε τις κοινότητες σε απόσταση 15 μιλίων.

Οι ερευνητές μελετούσαν πέντε μεγάλες τοποθεσίες στο Μέσο Γκορ της σημερινής Ιορδανίας, οι οποίες πιστεύεται ότι ήταν συνεχώς κατειλημμένες για τουλάχιστον 2.500 χρόνια, μέχρι να καταρρεύσουν ξαφνικά στο τέλος της Εποχής του Χαλκού.

Ορισμένες από τις ισχυρότερες ενδείξεις για έκρηξη μετεωριτών χαμηλού υψόμετρου βρέθηκαν στα ερείπια της πόλης Tall el-Hammam, όπου η χρονολόγηση των ραδιενεργών ακτίνων δείχνει ότι τα τοιχώματα από λάσπη-τούβλα σχεδόν όλων των δομών ξαφνικά εξαφανίστηκαν πριν από 3.700 χρόνια.

Άλλα αξιοσημείωτα ευρήματα δείχνουν ότι τα εξωτερικά στρώματα τεμαχίων κεραμικής φάνηκε να έχουν λιώσει , ως αποτέλεσμα εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών.

Οι Τάιμς του Ισραήλ επεσήμαναν και άλλες αρχαιολογικές έρευνες, όπως το άρθρο αναθεώρησης της Βιβλικής Αρχαιολογίας για το 2013 από τον συν-διευθυντή TeHEP Δρ. Steven Collins, αποκαλύπτοντας ότι η Tall el-Hammam  θα μπορούσε να ήταν η βιβλική πόλη Σόδομα.

Η φλογερή καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρων είναι περίφημα απεικονισμένη στη Γένεση της Βίβλου, η οποία λέει ότι "ο Θεός κατέστρεψε τις πόλεις της πεδιάδας", με "πυκνό καπνό που ανέβαινε από τη γη, σαν καπνός από φούρνο".

Ο βιβλικός ισχυρισμός ανέφερε επίσης ότι ο Θεός ανέτρεψε "όλους εκείνους που ζουν στις πόλεις" μαζί με "τη βλάστηση στη γη".

Ο Collins είπε στο άρθρο του ότι είδε παρόμοια καταστροφή από πρώτο χέρι.

"Η βίαιη πυρκαγιά που κατέληξε την παρουσία του Tall el-Hammam παρήγαγε τη λιωμένη αγγειοπλαστική, τις καμένες πέτρες θεμελίωσης και τα συντρίμμια της καταστροφής που αναδύθηκαν σε μια σκούρα γκρι μήτρα", δήλωσε.

Υποστήριξε ότι το γεγονός "διατηρήθηκε στο Βιβλίο της Γένεσης και ενσωματώθηκε τελικά σε μια παραδοσιακή ιστορία που, στηριζόμενη στο στρώμα τέφρας που κάλυπτε την καταστροφή μιας από τις μεγάλες πόλεις της, θύμιζε ένα τόπο που εξαλείφθηκε από μια φλογερή καταστροφή".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ