Ελληνοτουρκικά

Επίσκεψη του αρχηγού της τουρκικής ακτοφυλακής στο αρχηγείο ΛΣ στον Πειραιά

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στην ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα ο αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής Αχμέτ Κεντίρ.

Τον Τούρκο υποναύαρχο υποδέχθηκε ο αρχηγός του Λιμενικού, Σταμάτιος Ράπτης, κατά την επίσημη τελετή υποδοχής που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών θυρεών ενώ ακουλούθησε διμερής συνάντηση των αντιπροσωπειών των ακτοφυλακών των δύο χωρών.

Ο κ. Κεντίρ ενημερώθηκε από ανώτερους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος παρουσία της ηγεσίας για το θέμα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών καθώς και τη συνεργασία των δύο ακτοφυλακών σε θέματα έρευνας και διάσωσης.

Οι δύο αρχηγοί εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν ακόμα περαιτέρω τη συνεργασία τους μέσω κοινά αποδεκτών προσπαθειών. Όπως σημειώνουν πηγές του Λιμενικού, ο βασικός σκοπός της συνάντησης είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που έχουν συμφωνηθεί κατά το παρελθόν από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...