Εσωτερική Ασφάλεια

Επίθεση Ρομά σε αστυνομικούς: Δεν λειτουργούσε πάλι ο ασύρματος για να καλέσουν βοήθεια

Δεν λειτουργούσε ο ασύρματος του περιπολικού για να καλέσουν σε βοήθεια οι αστυνομικοί και τελικά ο ένας από αυτούς κατάφερε να επικοινωνήσει με το κέντρο μέσω κινητού. Αυτό απόκάλυψε μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Ο κ. Μαυροειδάκος αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, δυο αστυνομικοί, στην περιοχή του Ρέντη, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.
«Οι δυο αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο για να το ελέγξουν, στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού, έξω από καταυλισμό Ρομά.

Ο ένας εκ των επιβαινόντων αναγνώρισε τον ένα αστυνομικό, ο οποίος στο παρελθόν τον είχε συλλάβει και τον είχε οδηγήσει στη φυλακή. Τότε του επιτέθηκε και σε βοήθεια του έφτασαν και Ρομά από τον καταυλισμό, οι οποίοι επιτέθηκαν με κομμάτια από μάρμαρο στους δυο αστυνομικούς και τους τραυμάτισαν» σημείωσε ο Στράτος Μαυροειδάκος.

Ολα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου τριών Ρομά από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρωμα περιπολικού πήγε να κάνει έλεγχο σε αυτοκίνητο που είχε δυνατή μουσική και στο οποίο βρίσκονταν δύο Ρομά οι οποίοι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αντιδρώντας μέλη του καταυλισμού άρχισαν να πετούν πέτρες και μάρμαρα κατά των αστυνομικών, ενώ κάποιοι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό τους. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν επίσης στον αέρα και κάλεσαν ενισχύσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν τραυματιστεί σε χέρια, πόδια και κεφάλι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ